Week 22 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

auto

Auto v Čelákovicích srazilo kočárek se dvěma dětmi,

Auto v pondělí odpoledne srazilo v Čelákovicích kočárek se dvěma dětmi. Podle policistů byly v šoku, řidička bílé fabie na přechodu kočárek údajně přehlédla. Nehodou se zabývají dopravní policisté.

finále

Minnesota odvrátila první mečbol Dallasu, tým táhli Edwards a Towns,

Basketbalisté Minnesoty vyhráli ve čtvrtém finále Západní konference NBA v Dallasu 105:100 a odvrátili tak vyřazení. Timberwolves v sérii snížili na 1:3 na zápasy a v pátek přivítají soupeře na vlastní palubovce. Finále Východní konference už je rozhodnuté, Boston vyřadil Indianu 4:0 na zápasy.

izraelský

Izraelská armáda zahájila operaci v táboře v centrálním Rafáhu,

Izraelská armáda v neděli oznámila, že zahájila operaci v uprchlickém táboře Jabna v centrální části města Rafáh na jihu Pásma Gazy, informuje zpravodajský web The Times of Israel (ToI). Podle ministerstva zdravotnictví v Hamásem ovládaném Pásmu Gazy si izraelská ofenziva v posledních 24 hodinách vyžádala životy dalších 60 Palestinců.

liga

Nepokoje ve finále Ligy mistrů, selfie s hvězdami. Muži vběhli na trávník, pořadatelům pomáhali i hráči,

Téměř 90 tisíc diváků ve Wembley, předzápasová show a atmosféra, která pohltila i diváky u televizních obrazovek. Vše bylo připraveno k velkému zakončení fotbalové sezony v podobě finále Ligy mistrů mezi Borussií Dortmund a Realem Madrid. Jenže chvíli poté, co hlavní sudí Slavko Vinčič foukl do píšťalky, vrhli na hrací plochu fanoušci.

miliarda

EU má připraveno až 6,9 mld. eur pro Ukrajinu, pomoc ale blokuje Maďarsko,

Brusel - Evropská unie má připravený balíček v hodnotě 6,7 až 6,9 miliard eur (až přes 170 miliard Kč) na vojenskou pomoc Ukrajině, uvedl šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Použití peněz ale podle…

ministr

Ministři zahraničí NATO budou v Praze řešit, jak pomoci Ukrajině,

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) bude na pátečním setkání ministrů zahraničí Severoatlantické aliance v Praze žádat o společnou strategii NATO k zadržení ruské agrese. Řekl to novinářům před začátkem jednání. Způsoby pomoci Ukrajině budou podle něj hlavním tématem schůzky.

nato

Stoltenberg: Země NATO se shodují na nutnosti prohloubit podporu Ukrajiny,

Praha - Země Severoatlantické aliance (NATO) se shodují na nutnosti prohloubit podporu Ukrajiny napadené Ruskem. V rozhovoru s ČTK to dnes po neformálním zasedání ministrů zahraničí států NATO v Praze…

německo

V albánské nominaci na fotbalové mistrovství Evropy je i sparťan Laci,

V albánské nominaci na fotbalové Euro v Německu nechybí ani záložník Qazim Laci z pražské Sparty. Za národní tým dosud odehrál 25 zápasů a pomohl mu i k překvapivému vítězství v kvalifikační skupině E před českou reprezentací.

pomoc

Německý ministr na Ukrajině oznámil další vojenskou pomoc za 500 milionů eur,

Oděsa (Ukrajina) - Německo pro Ukrajinu připravilo další balík vojenské pomoci v hodnotě 500 milionů eur (12,4 miliardy Kč). Oznámil to dnes německý ministr obrany Boris Pistorius, který přijel na…

prezident

Prezident Pavel přijal na Hradě zlaté hokejisty. Dostal medaili, dres a hokejku,

Prezident Petr Pavel přijal na Pražském hradě české hokejisty, kteří v neděli získali zlaté medaile na domácím mistrovství světa.

rusko

Peskov: Země NATO provokují Ukrajinu k pokračování v nesmyslné válce s Ruskem,

Moskva - Země NATO v posledních dnech a týdnech vyvolávají další napětí a provokují Ukrajinu, aby pokračovala v nesmyslné válce s Ruskem, prohlásil dnes mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Ruská…

slovenský

Roberta Fica převážejí z Banské Bystrice do Bratislavy, uvedla televize,

Zdravotníci převážejí slovenského premiéra Roberta Fica z nemocnice v Banské Bystrice do zdravotnického zařízení v Bratislavě, informuje televize Markíza. Další podrobnosti k tomu nezveřejnila.

soud

Žádné překrucování důkazů, trest je adekvátní, stojí v rozsudku, který potvrdil Ferimu vězení,

„Nenašli jsme libovůli, ani překrucování důkazů,“ píše odvolací senát pražského městského soudu v rozsudku, kterým potvrdil tříleté vězení za znásilnění bývalému poslanci TOP 09 Dominiku Ferimu. Trojice soudců chválila verdikt obvodního soudu s tím, že důkazy hodnotil pečlivě a logicky. Za adekvátní označili i trest. V písemném rozsudku, který ČT získala, také varují před stereotypními mýty o správné oběti. Feri před několika dny nastoupil do vězení.

svět

ŽIVĚ: Mistři světa míří na Pražský hrad,

Další slavnostní přijetí čeká letošní hokejové mistry světa. Tentokrát míří na Pražský hrad, kde je od 11.00 hodin přijme prezident Petr Pavel a Sport.cz odvysílá celé setkání živě.

trenér

Priske se podle médií dohodl s Feyenoordem na podmínkách smlouvy,

Trenér fotbalové Sparty Praha Brian Priske se podle nizozemských a dánských médií již dohodl s Feyenoordem Rotterdam na podmínkách smlouvy.

ukrajina

Peskov: Země NATO provokují Ukrajinu k pokračování v nesmyslné válce s Ruskem,

Moskva - Země NATO v posledních dnech a týdnech vyvolávají další napětí a provokují Ukrajinu, aby pokračovala v nesmyslné válce s Ruskem, prohlásil dnes mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Ruská…

vlak

Vlak u Prahy srazil člověka, provoz do Kralup je přerušený,

U Prahy srazil v pondělí časně ráno vlak člověka. Provoz na trati do Kralup nad Vltavou je přerušený. Omezení se dotkne i dálkových spojů. Vyplývá to z informací na webu Českých drah (ČD).

volba

Proč jít k volbám do Evropského parlamentu: Nejúspěšnější poslankyně nekandiduje,

/ANALÝZA/ Velkou část kandidátek voleb do Evropského parlamentu tvoří současní europoslanci. Paradoxně ta nejúspěšnější z nich, Dita Charanzová, mezi nimi chybí. S hnutím ANO se rozešla.

zbraň

Německo otočilo. Ukrajina může použít jeho zbraně na cíle v Rusku,

Ukrajina může ke své obraně používat zbraně dodané Německem i proti cílům na ruském území. Vyplývá to z prohlášení mluvčího německé vlády Steffena Hebestreita, podle kterého Kyjev může zbraně k obraně nasadit v souladu s mezinárodním právem. Rozhodnutí přichází poté, co USA částečně povolily Ukrajině povolit používat americké zbraně v úderech na ruské území.

žena

Začalo to žádostí o zaplacení kauce. Nakonec žena z Aše přišla o půl milionu,

O zhruba půl milionu korun přišla 75letá žena z Aše na Chebsku, která sedla na lep podvodníkům. Nejprve uvěřila smyšlené legendě a zaplatila zhruba patnáct tisíc korun jako údajnou kauci za propuštění Čechoameričana z vězení. Posléze z jejího účtu podvodníci vysáli takřka půl milionu korun, když jim umožnila přístup do svého bankovnictví.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.