Week 23 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

auto

Řidič na Třebíčsku vjel do cesty záchrance. Při nehodě se zranilo pět lidí,

Dva zranění řidiči a tři spolujezdci. To je výsledek dopravní nehody, která se stala mezi Třebíčí a Výčapy. Řidič osobního vozu vjel záchranářům do cesty z protisměru.

bouřka

Česko večer a v noci zasáhnou velmi silné bouřky, varují meteorologové,

Většinu území České republiky zasáhnou večer a v první polovině noci na neděli velmi silné bouřky. Výjimkou bude pouze severozápad země. Bouřky budou doprovázené nárazy větru, krupobitím a na Moravě a ve Slezsku i přívalovými srážkami. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal výstrahu.

dům

Na zaparkované auto se zřítil vzrostlý dub, poškodil i střechu rodinného domu,

Moravskoslezské hasiče o víkendu zaměstnal pád stromu v ostravských Heřmanicích. Ten spadl na auto a jeho kmen zasáhl i střechu rodinného domu. Pád nikoho nezranil, strom hasiči rozřezali.

euro

Český soupeř zaváhal. Portugalci bez Ronalda nestačili na Chorvatsko,

Fotbalisté Portugalska, kteří budou za deset dnů prvním soupeřem českých reprezentantů v základní skupině Eura, podlehli v přípravě Chorvatsku.

finále

Famózní Iga. Polka na Roland Garros završila vítězný hattrick,

Iga Šwiateková porazila ve finále ženské dvouhry Roland Garros Jasmine Paoliniovou z Itálie hladce 6:2 a 6:1.

miliarda

Schodek rozpočtu ke konci května byl 210,4 mld. Kč, loni 271,4 mld. Kč,

Schodek státního rozpočtu na konci května dosáhl 210,4 miliardy korun, prohloubil se z dubnových 153,1 miliardy Kč. Dnes o tom informovalo ministerstvo financí. Deficit za prvních pět měsíců je třetí nejhlubší od vzniku Česka, loni byl rekordních 271,4 miliardy korun. Podle ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS) k meziročnímu zlepšení přispěly silnější daňové příjmy a nižší výdaje v energetice.

nehoda

Tragická nehoda u Vyškova: dvě děti mrtvé, dva dospělí zraněni,

Dvě děti zemřely při dopravní nehodě na silnici mezi Vyškovem a Rousínovem, dva dospělí se zranili. Osobní auto vyjelo ze silnice.

normandie

Macron zahájil třídenní oslavy 80. výročí vylodění v Normandii,

Paříž - Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes zahájil třídenní oslavy 80. výročí vylodění spojenců v Normandii 6. června 1944. Ceremonií se zúčastní i jeho americký protějšek Joe Biden, informovala…

německo

VIDEA TÝDNE: Srážka vlaků v Pardubicích, záplavy v Německu a zběsilá tramvaj,

V Pardubicích se ve středu večer srazil rychlík s nákladním vlakem. Neštěstí nepřežili čtyři lidé a dalších 27 utrpělo zranění. Jih Německa postihly rozsáhlé záplavy, které si vyžádaly i několik obětí. Slovenský premiér Robert Fico poprvé od atentátu veřejně promluvil, Karlos Vémola porazil v Edenu Attilu Végha a při nehodě tramvají v Rusku se zranily desítky lidí. Podívejte se na videa týdne.

ostrava

Perušič se Schweinerem zahájí v Ostravě cestu za vytouženým zlatem,

Ostrava - Úřadující mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner dnes zahájí v Ostravě na turnaji Turnaj Pro Tour kategorie Elite bitvy o vytoužené zlato. Ve vítkovickém areálu pod vysokými pecemi…

pardubice

Cestující po srážce vlaků v Pardubicích mají nárok na odškodnění. Žádat mohou i pozůstalí,

Lidé, kteří cestovali vlakem RegioJet, mají po tragické nehodě v Pardubicích nárok na několik druhů odškodnění. Žádat můžou o kompenzaci materiálních i nemateriálních škod. Právo na ni pak mají i blízcí těch, kteří při nehodě zemřeli.

prezident

Do Francie se sjeli světoví státníci. Připomínají si výročí vylodění v Normandii,

Francie nikdy nezapomene na váš boj za osvobození Evropy od nacistů, řekl veteránům francouzský prezident Emmanuel Macron.

rusko

Rusko nepotřebuje k vítězství na Ukrajině jaderné zbraně, prohlásil Putin,

Petrohrad - Rusko nepotřebuje k vítězství ve válce na Ukrajině jaderné zbraně, prohlásil dnes na ekonomickém fóru v Petrohradu ruský prezident Vladimir Putin. Uvedl také, že nepočítá s mobilizací,…

soud

Výjimečný trest za brutální vraždu na Svitavsku: Tělo oběti muži vařili a ostatky roznesli po okolí,

Výjimečný trest 26 a trest v délce 18 let odnětí svobody si u Krajského soudu v Hradci Králové vyslechli obžalovaní Pavel Jireček (36) a Alexandr Golubničenko (31). Soud je ve čtvrtek uznal vinným z vraždy 28letého muže, kterého nejprve unesli, poté několik dní týrali ve sklepě rodinného domu v obci Pohodlí na Svitavku. Když zemřel, rozhodli se uklidit stopy tím, že tělo oběti uvařili v brutaru, pevné části spálili a co nešlo, roznesli po okolí.

ukrajina

Rusko a Ukrajina v noci opět vzájemně útočily za pomoci dronů,

Kyjev/Moskva - Rusko v noci na dnešek zaútočilo na Ukrajinu 18 drony a dvěma raketami Iskander-M, ukrajinské protivzdušné obraně se podařilo sestřelit 17 bezpilotních letounů, uvedl na sociální síti…

vlak

V Pardubicích se srazily osobní s nákladní vlak, dva mrtví a desítky zraněných,

Srážka přerušila provoz na koridorové trati na Moravu, vyplývá z webu Českých drah.

země

Vrcholí volby do Evropského parlamentu, některé země vybírají i místní poslance či zastupitele,

V Evropské unii vrcholí volby do Evropského parlamentu. Dvacet zemí má v neděli jednodenní volby, druhým dnem se konají volby v Itálii. Zbývající členské státy včetně Česka již mají hlasování za sebou. Itálie bude poslední zemí, kde se volební místnosti ve 23:00 SELČ uzavřou. Teprve pak budou zveřejněny výsledky v celém evropském bloku. V některých zemích volí lidé i poslance či zastupitele.

zemřít

Děti, které zemřely v pátek při nehodě u Vyškova, nebyly v autosedačkách,

Děti, které zemřely při dopravní nehodě v pátek večer na silnici mezi Rousínovem a Vyškovem, neseděly v autosedačkách. Mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala uvedl, že policisté i nadále hledají svědky nehody. Řidiči, který měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol, hrozí až deset let vězení.

škola

Vítěz je jasný. V polovině škol stojí o post ředitele jediný člověk, škodí to i dětem,

“Až 30 procent toho, co se děti naučí, je ovlivněno kvalitou ředitele,” říká šéf programu Učitel naživo Martin Kozel. Zájem o vedení školy ale chybí.

žena

Muž svým autem na poli přejel ženu, ta zemřela. Policie už má viníka,

Zhruba v 16 hodin se v sobotu 8. června stal na poli u obcí Mstětice a Zeleneč na Praze-východ tragický incident. Muž tam na poli zřejmě úmyslně přejel svým automobilem ženu, která tuto srážku nepřežila. Policie už pachatele zadržela a obvinila jej z vraždy.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.