Week 24 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

auto

Na Jihlavsku ráno zemřel po nárazu do stromu řidič auta,

Řidič osobního auta zemřel ráno při nehodě mezi obcemi Kamenice a Pavlínov na Jihlavsku. Vyjel mimo silnici, kde narazil do stromu. Záchranáři už mu nemohli pomoci.

euro

Maďarsko dostalo od unijního soudu vysokou pokutu,

Maďarsko musí zaplatit jednorázovou pokutu dvě stě milionů eur (4,9 miliardy korun) a hrozí mu penále jeden milion eur (24,7 milionu korun) za každý den prodlení za nedodržení rozsudku Soudního dvora EU, oznámil ve čtvrtek unijní soud v prohlášení. Případ souvisí s migrací, Budapešť podle soudu nezavedla nezbytná opatření ve své migrační politice. Tribunál jejich implementaci po zemi žádal už v roce 2020. Podle soudu EU se Maďarsko „úmyslně vyhýbá uplatňování společné unijní politiky jako celku“, což představuje „bezprecedentní a mimořádně závažné porušení unijního práva“.

miliarda

Plzeňská Škoda Group zvýšila tržby na 34 miliard,

Škoda Group, přední evropský výrobce vozidel pro veřejnou dopravu, zvýšila loni meziročně tržby o 81 procent na 1,382 miliardy eur (34 miliardy korun). Provozní zisk před úroky, daněmi a odpisy ale klesl o 57 procent na loňských 21,8 milionu eur (539 milionů korun).

nehoda

Tragická smrt dvou dětí při nehodě u Vyškova. Soud poslal řidiče do vazby,

/FOTO, VIDEO/ Do vazby poslal v pondělí Okresní soud ve Vyškově řidiče, kterého policisté podezřívají ze zavinění páteční dopravní nehody před Vyškovem s tragickými následky. Informoval o tom server Blesk.cz, kterému to potvrdil policejní mluvčí Petr Vala. Při havárii na silnici II/430 zahynuly dvě děti.

německo

Švýcaři rozehráli Euro výhrou nad Maďarskem, rozhodli už v první půli,

Švýcarští fotbalisté vstoupili do mistrovství Evropy v Německu vítězstvím 3:1 nad Maďarskem.

německý

Německý ministr obrany chce, aby mladí muži povinně vyplňovali odvodní dotazník,

Berlín - Německý ministr obrany Boris Pistorius chce úpravou stávajícího modelu dobrovolné vojenské služby výrazně posílit početní stav německé armády. Navrhuje, aby všichni muži po dosažení věku 18…

ostrava

Liberty Ostrava hledá kupce. Nemá na výplaty a denně tratí 25 milionů,

Huť Liberty Ostrava zřejmě doběhly dlouhodobé ekonomické problémy. Podnik oznámil, že stahuje plán preventivní restrukturalizace a je na prodej. Odborům pak vedení firmy oznámilo, že zaměstnanci nedostanou nejbližší výplatu za květen v řádném termínu.

pavel

Summit v Rize skončil bez společného prohlášení. Neshodl se ani na novém šéfovi NATO,

Podle Petra Pavla byly důvodem postoje Maďarska. Maďarský prezident na summit ani nedorazil.

požár

V Klatovech nad ránem hořel byt, hasiči v něm našli mrtvého člověka,

V Klatovech dnes časně ráno hořel byt ve výškové budově, hasiči v něm našli jednoho mrtvého. Požár vypukl v jednom z domů v Suvorovově ulici, jeho příčiny nyní na místě zjišťuje vyšetřovatel hasičů.

prezident

Pellegrini: Pavel naznačil, že návštěva ČR může být symbolem usmíření,

Bratislava - Český prezident Petr Pavel podle nového slovenského prezidenta Petera Pellegriniho naznačil, že jeho nadcházející první návštěva Česka ve funkci hlavy státu by mohla být symbolem usmíření…

slovenský

Zvolený slovenský prezident Pellegrini se v sobotu ujme funkce,

Bratislava - Zvolený slovenský prezident Peter Pellegrini v sobotu složí slib a ujme se úřadu. V novodobé slovenské historii je prvním politikem, který bude mít zkušenosti s výkonem všech tří nejvyšších…

soud

Vrchní soud potvrdil recidivistovi 22 let. Ženu kvůli drogám ubil tyčí,

Vrchní soud v Praze dnes potvrdil výjimečný trest 22 let vězení Bartolomeji Horváthovi, jenž podle rozsudku loni na Sokolovsku ubil tyčí ženu, která mu nechtěla dát pervitin. Muž se k činu doznal, původně se státním zástupcem uzavřel dohodu o vině a trestu. Plzeňský krajský soud ji ale neschválil, dohodnutý trest 18 let vězení se mu zdál příliš mírný.

summit

Začíná summit o míru na Ukrajině. Podle Pavla nemá ambici ihned zastavit válku,

Cílem mírového summitu o Ukrajině je připravit základy pro přímá jednání mezi válčícími stranami, uvedla švýcarská prezidentka Viola Amherdová, jejíž země o víkendu hostí mírový summit pořádaný Kyjevem. Podle českého prezidenta Petra Pavla nicméně nelze očekávat, že by se na konferenci našla shoda, jak trvalý mír nastolit. Summitu se účastní zástupci necelé stovky zemí a organizací. Rusko, které je ve válce agresorem a pozvánku nedostalo, podmiňuje jakákoli mírová jednání ústupem ukrajinských sil.

ukrajina

Summit G7 vyzve Čínu a Írán, aby nepomáhaly Rusku proti Ukrajině,

Summit skupiny ekonomicky vyspělých zemí G7 vyzve Írán, aby přestal pomáhat Rusku ve válce proti Ukrajině, vyplývá podle agentury Reuters z návrhu závěrů vrcholné schůzky. V nich se země G7 rovněž podle Reuters zavážou, že přijmou opatření proti čínským finančním institucím, které pomáhají Rusku při vyzbrojování ve válce proti Ukrajině. Lídři G7 by měli v závěrech také zopakovat závazek z loňského summitu v Japonsku k zaručení sexuálních a reprodukčních práv pro všechny, ač v textu, na rozdíl od loňska, nebude výslovná zmínka o právu na potrat.

vlak

Krádež kabelů zabezpečovacího zařízení omezila provoz vlaků přes nádraží Praha-Smíchov,

Porucha zabezpečovacího zařízení omezila dnes ráno provoz vlaků přes pražské smíchovské nádraží. Podle informací na webu Českých drah to bylo kvůli krádeži kabelů zabezpečovacího zařízení ve stanici Praha-Smíchov. Vlaky od Berouna směřující do Prahy nejdříve končily v Radotíně, od 06:00 jezdily po jedné traťové koleji a o hodinu a půl později byl provoz obnoven bez omezení. Vlaky se ráno zastavily také mezi Říčany a Hostivaří, v Uhřiněvsi kolem 06:00 srazil vlak člověka.

zbraň

Porota shledala Huntera Bidena vinným ve všech bodech v kauze držení zbraně,

Wilmington (USA) - Soudní porota ve státě Delaware dnes shledala syna amerického prezidenta Huntera Bidena vinným ve všech třech bodech obžaloby v kauze držení zbraně, informuje AP. Porotci shledali…

zemřít

Zemřela spisovatelka Hermína Franková, autorka námětu komedie Dívka na koštěti,

Ve věku 95 let zemřela v pátek 7. června spisovatelka a scenáristka Hermína Franková. Byla autorkou knih pro děti i dospělé. Napsala mimo jiné román Lékárníkových holka nebo námět k úspěšné filmové komedii Dívka na koštěti. O jejím úmrtí informoval na webu český PEN klub.

útok

Podezřelý ze žhářského útoku v Praze jednal sám, řekl Rakušan,

Cizinec podezřelý ze žhářského útoku v autobusových garážích pražského dopravního podniku z minulého týdne jednal sám a neměl v Česku žádné komplice. Ve sněmovně o tom informoval ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Podezření ze zapojení ruských tajných služeb se ale podle premiéra Petra Fialy (ODS) prověřuje a jeho pravděpodobnost je vysoká. Soud poslal v pondělí šestadvacetiletého cizince do vazby. Zástupci opozičního ANO nebyli s informacemi od vládních představitelů spokojení. Podle předsedkyně klubu tohoto hnutí Aleny Schillerové podnítí svolání mimořádného jednání sněmovního bezpečnostního výboru.

řidič

Řidič v ruském městě srazil na chodníku desítku lidí, mezi mrtvými jsou děti,

Moskva - Nejméně tři mrtvé, včetně dvou dětí, si dnes vyžádala nehoda ve městě Blagoveščensk na ruském Dálném východě, kde řidič vjel na chodník a srazil desítku chodců. Řidič byl podle gubernátora…

žena

Policie chybovala, když odložila část Feriho kauzy, prohlásil Ústavní soud,

Policie chybovala při částečném odložení kauzy exposlance TOP 09 Dominika Feriho. Ústavní soud (ÚS) zrušil odložení u jedné z pěti žen, které se na něj obrátily se stížností, policie se tedy musí k případu vrátit. Ostatním stěžovatelkám soud nevyhověl, odložení je tak definitivní. Ženy původně figurovaly v kauze jako možné oběti sexuálního násilí, Feri ale nakonec stanul před trestním soudem kvůli třem skutkům spáchaných na jiných ženách. Momentálně je Feri ve vězení.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.