Week 25 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

auto

Na Prostějovsku se srazila dvě osobní auta, zemřel osmnáctiletý řidič,

Osmnáctiletý řidič nepřežil v sobotu v dopoledních hodinách nehodu dvou osobních aut. Zemřel při převozu do nemocnice. K incidentu došlo u obce Přemyslovice na Prostějovsku.

bouřka

Do Česka dnes odpoledne dorazily silné bouřky, padat mohou výjimečně až deset centimetrů velké kroupy,

Do Česka dnes odpoledne dorazily silné bouřky, první vznikly v Pošumaví a postupovaly k severovýchodu směrem do středních a dál do severních Čech a také na východ směrem na Vysočinu. Padat mohou výjimečně až deset centimetrů velké kroupy. Na sociální síti X o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Před velmi silnými bouřkami vydal pro dnešní odpoledne výstrahu.

dům

Pražský Máj jako Disneyland? “Je to pochvala,” říkají autoři nového zábavního domu,

“Záměrně jsme chtěli vzbudit rozruch, protože tenhle dům je o emocích,” shodují se autoři rekonstrukce obchodního domu Máj. V památce jsou hry a bary.

euro

Postupová matematika: Češi jsou v úzkých, ale může stačit i málo. Rozpis dává výhodu,

Čeští fotbalisté si na Euru v Německu zkomplikovali postup do osmifinále.

fakulta

Střelba na fakultě: Vysvětlujeme chyby policie v souvislostech,

Policie otočila. A poprvé přiznala, že ne vše, co předcházelo střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, bylo v pořádku. Nikdo ale potrestán nebude, nikdo neodstoupí.

gruzie

S kým jiným chceme vyhrát, divil se Lingr. Za blbost málem Češi zaplatili ještě víc,

České fotbalisty zklamala remíza 1:1, kterou přes výraznou převahu uhráli na Euru ve druhém utkání skupiny s Gruzií.

miliarda

Americká firma v Česku investuje přes čtyřicet miliard korun, rozšíří výrobu čipů,

Americká společnost Onsemi rozšíří výrobu čipů ve svém závodě v Rožnově pod Radhoštěm. Plánuje investovat dvě miliardy dolarů, což je v aktuálním přepočtu 46,3 miliardy korun. Jde tak o jednu z nejvýznamnějších zahraničních investic v tuzemsku. Kromě Česka se firma rozhodovala ještě mezi Spojenými státy a Jižní Koreou, kde má své další závody. Onsemi ještě bude jednat s českou vládou o balíčku investičních pobídek.

nehoda

Česká řidička zemřela při nehodě ve Švýcarsku. Do hlavy ji zasáhl kámen,

Česká řidička zahynula v pátek při dopravní nehodě na západě Švýcarska. V autě ji zasáhl do hlavy kámen, který odletěl od protijedoucího kamionu. Informovala o tom v sobotu místní policie.

ostrava

Zaměstnanci Liberty dostanou náhradu mzdy začátkem července, slíbil Jurečka,

Zaměstnanci Liberty Ostrava by mohli začít dostávat náhradu mzdy první týden v červenci. Zpracování žádostí zahájí úřady práce v pondělí. V pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi to v neděli řekl ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

plzeň

Záložník Květ odešel z Plzně, hrát bude za nováčka belgické ligy,

Fotbalista Roman Květ bude v příští sezoně hrát za nováčka belgické ligy Dender. Šestadvacetiletý záložník odešel z Plzně na roční hostování s opcí na přestup. Západočeši to uvedli na klubovém webu.

požár

Auto začalo hořet za jízdy, řidič utrpěl popáleniny na třetině těla,

V úterý odpoledne zasahovali hasiči v Hořovicích u požáru vozu. Ten vzplál za jízdy, zřejmě kvůli technické závadě. Řidič utrpěl popáleniny 2. stupně, se kterými ho musel do nemocnice transportovat vrtulník.

soud

Soud poslal do úpadku hutní společnost Liberty Ostrava,

Ostrava - Krajský soud v Ostravě dnes poslal do úpadku hutní společnost Liberty Ostrava, která na sebe podala minulý týden insolvenční návrh. Vyplývá to z usnesení soudu zveřejněného v insolvenčním…

ukrajina

Kvůli výpadkům dodávek elektřiny způsobeným ruskými útoky hrozí na Ukrajině výskyt cholery a žloutenky,

Kvůli výpadkům v dodávkách elektřiny způsobeným ruskými útoky hrozí na Ukrajině výskyt cholery a žloutenky. Podle serveru RBK Ukrajina na to upozornil ukrajinský ministr zdravotnictví Viktor Ljaško. Při odstávkách elektřiny bývají narušovány i dodávky vody.

vojenský

Stav zraněných po výbuchu na Libavé se zlepšuje, další dva budou propuštění,

Olomouc - Stav pěti hospitalizovaných ve Fakultní nemocnici Olomouc (FNOL) a Vojenské nemocnici Olomouc po pondělním výbuchu munice ve vojenském prostoru Libavá se zlepšuje. Z obou nemocnic by měli…

voják

V nemocnici zůstává poslední z vojáků zraněných při výbuchu munice na Libavé,

V nemocnici zůstává poslední voják zraněný při pondělním výbuchu munice ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá. Jde o muže hospitalizovaného ve Vojenské nemocnici v Olomouci, jeho stav se zlepšuje a propuštěn by měl být příští týden. Výbuch zranil osm lidí, jeden voják na místě zemřel.

zemřít

V 88 letech zemřel kanadský herec Donald Sutherland, držitel dvou Zlatých glóbů,

Ve věku 88 let zemřel po dlouhé nemoci kanadský herec Donald Sutherland, hvězda filmů Obyčejní lidé (1980) nebo MASH (1970), který předcházel legendárnímu válečnému seriálu. Hercovo úmrtí podle agentury Reuters dnes na síti X oznámil syn. Sutherland za svoji 60letou kariéru hrál ve více než 170 filmech a seriálech, obdržel dva Zlaté glóby a čestného Oscara.

zápas

Siniaková kvůli dešti v Berlíně stále nedohrála zápas druhého kola,

Nepříznivé počasí i ve středu komplikovalo program tenisového turnaje na trávě v Berlíně. Kateřina Siniaková se sice zápasu druhého kola s Čeng Čchin-wen dočkala, za stavu 5:3 v úvodním setu byl ale kvůli dešti opět přerušen. Wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová se na kurt vůbec nedostala a její zápas s Annou Kalinskou z Ruska byl odložen na čtvrtek už odpoledne.

útok

Gubernátor: Pět lidí zabil a na 120 zranil ukrajinský útok v Sevastopolu,

Při ukrajinském vzdušném útoku bylo v Sevastopolu na Krymském poloostrově zabito nejméně pět lidí a na 120 lidí bylo zraněno. Podle ruské státní agentury TASS to dnes uvedl Moskvou dosazený gubernátor města Michail Razvožajev. Ruské ministerstvo obrany sdělilo, že Ukrajina při útoku odpálila pět řízených střel dlouhého doletu ATACMS, z nichž čtyři byly sestřeleny a pátá explodovala ve vzduchu. Resort obrany následně ze zodpovědnosti za útok obvinil primárně Spojené státy, které střely ATACMS Ukrajině dodaly. Kyjev ani Washington se zatím nevyjádřily.

čech

S kým jiným chceme vyhrát, divil se Lingr. Za blbost málem Češi zaplatili ještě víc,

České fotbalisty zklamala remíza 1:1, kterou přes výraznou převahu uhráli na Euru ve druhém utkání skupiny s Gruzií.

žena

Zemřela francouzská herečka Anouk Aiméeová, kterou proslavil film Muž a žena,

Paříž - Ve věku 92 let zemřela francouzská filmová a divadelní herečka Anouk Aiméeová. Agentuře DPA to dnes v Paříži potvrdil její agent. Herečku nejvíce proslavilo účinkování ve filmu Muž a žena režiséra…

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.