Week 26 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

Z ruského satelitu se uvolnily trosky, astronauti USA na ISS se museli ukrýt,

Náhlé uvolnění trosek z ruského satelitu donutilo americké astronauty vyhledat úkryt v Mezinárodní vesmírné stanici (ISS), uvedl americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA). Není ale jasné, co potíže satelitu, který je už několik let nefunkční, způsobilo.

bouřka

Do Česka se vrátí tropické teploty. Do konce týdne budou hrozit silné bouřky,

Až na 32 stupňů Celsia se tento týden dostanou teploty v Česku. Jasno bude ale zřejmě jen dnes a v úterý, poté se objeví bouřky. Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Bouřky budou hrozit až do konce týdne, o víkendu mohou být i silné.

dům

Výbuch domu na Náchodsku: Majitel si montoval fotovoltaiku sám,

Příčiny výbuchu rodinného domu, k němuž došlo v úterý v Šonově u Nového Města nad Metují na Náchodsku, se zatím vyšetřují. Už po prvním ohledání se ale vyšetřovatelé přiklánějí k názoru, že šlo o výbuch způsobený závadou na fotovoltaice.

euro

Utkání Itálie se Švýcarskem zahájí na fotbalovém Euru vyřazovací fázi,

Berlín - Zápasem obhájců titulu Itálie proti Švýcarsku začne v sobotu na fotbalovém Euru vyřazovací fáze. Mírným favoritem úvodního osmifinále je “Squadra azzurra”, Švýcaři ale na turnaji…

festival

FOTO: Začal 58. ročník karlovarského filmového festivalu. Cenu prezidenta převzal Viggo Mortensen,

Velkou poctou Jiřímu Bartoškovi byl slavnostně zahájen 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Cenu prezidenta festivalu obdržel americký herec Viggo Mortensen.

filmový

V K.Varech začal prodej lístků na filmový festival, čekaly na ně stovky lidí,

Karlovy Vary - V Karlových Varech začal dnes ráno prodej lístků a Festival passů na 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na otevření pokladen čekaly stovky lidí a fronty byly…

koruna

Prazdroji stagnoval zisk, tržby vzrostly o 10 pct na 22 mld. Kč, prodal víc piva,

Plzeňský Prazdroj měl loni čistý zisk 5,9 miliardy korun, stejný jako o rok dříve. Tržby meziročně vzrostly o 10,2 procenta na 21,6 miliardy Kč. Největší tuzemský pivovar loni prodal v ČR i v cizině meziročně o půl procenta více piva, celkem 12,5 milionu hektolitrů. Rekordní investice do rozvoje pivovarů dosáhly téměř dvou miliard korun. Na přímých i nepřímých daních odvedl do státní pokladny dosud nejvíce, celkem 6,2 miliardy Kč. ČTK o tom dnes v tiskové zprávě informoval mluvčí pivovaru Zdeněk Kovář.

miliarda

Prazdroji stagnoval zisk, tržby vzrostly o 10 pct na 22 mld. Kč, prodal víc piva,

Plzeňský Prazdroj měl loni čistý zisk 5,9 miliardy korun, stejný jako o rok dříve. Tržby meziročně vzrostly o 10,2 procenta na 21,6 miliardy Kč. Největší tuzemský pivovar loni prodal v ČR i v cizině meziročně o půl procenta více piva, celkem 12,5 milionu hektolitrů. Rekordní investice do rozvoje pivovarů dosáhly téměř dvou miliard korun. Na přímých i nepřímých daních odvedl do státní pokladny dosud nejvíce, celkem 6,2 miliardy Kč. ČTK o tom dnes v tiskové zprávě informoval mluvčí pivovaru Zdeněk Kovář.

milión

Magnátovi se nedaří prodat luxusní penthouse. Ani když slevil 33 milionů dolarů,

Trojpodlažní penthouse mediálního magnáta Ruperta Murdocha se dlouhé měsíce nedaří prodat. Majetný podnikatel původně za luxusní nemovitost o rozloze zhruba 7 tisíc metrů čtverečních ve čtvrti Flariton na Manhattanu v roce 2022 požadoval 62 milionů amerických dolarů (1,5 miliardy korun). V současné době ale cenovka vychází dokonce jen na 28,5 milionu dolarů (665 milionů korun).

pavel

Místopředsedkyní Ústavního soudu bude Křesťanová,

Novou místopředsedkyní Ústavního soudu se v úterý stane Veronika Křesťanová. Do funkce ji na Pražském hradě jmenuje prezident Petr Pavel. Oznámila to prezidentská kancelář.

policie

Slovenská policie zadržela hledaného Čecha, údajně jde o Zítka,

Zítko v dubnu nedorazil k soudu. Soudkyně uvedla, že odmítl převzít předvolání.

požár

Severně od Athén zuří lesní požár. Zasahují stovky hasičů i letadla,

Rozsáhlý požár vypukl v hustě zalesněné oblasti asi dvacet kilometrů severně od řeckého hlavního města Athény. S plameny bojují stovky hasičů, kteří využívají mimo jiné letadla, informovala agentura DPA s odvoláním na hasiče.

prezident

Cena a kvalita munice pro Ukrajinu? Obchodně nijak nevybočuje, říká Pavel,

Prezident Petr Pavel byl hostem další debaty Deníku. Kromě témat, jako jsou vztahy mezi Českem a Slovenskem nebo návštěva argentinského prezidenta Javiera Mileie, okomentoval i armádní záležitosti. Konkrétně debaty nad tím, zda by česká vláda neměla být otevřenější a transparentnější ohledně muniční iniciativy pro Ukrajinu. A zveřejnit bližší informace k ceně, kvalitě a původu nakupované munice. Prezident Petr Pavel mlčení vládních představitelů považuje za zcela správný přístup. Informace mají vysocí vládní představitelé, uvolnit informace směrem k veřejnosti ale podle něho nejde.

slovensko

Vlak, který narazil na jihu Slovenska do autobusu, jel po uzavřené koleji,

Rychlík na trase z Prahy do Budapešti, který ve čtvrtek narazil do autobusu na železničním přejezdu na jihu Slovenska, jel po koleji, jež byla pro vlakovou dopravu uzavřena. Novinářům to v pátek řekl slovenský ministr dopravy Jozef Ráž. Podle něj je předmětem vyšetřování, jak se na vlak na uzavřené koleji u města Nové Zámky ocitl. Ministr zmínil možné selhání lidského faktoru.

slovenský

Šest lidí zemřelo na jihu Slovenska při srážce vlaku z ČR a autobusu,

Šest lidí zemřelo a nejméně pět dalších osob utrpělo zranění na jihu Slovenska při dnešní srážce rychlíku EC 279 z Prahy do Budapešti s linkovým autobusem. Uvedlo to na facebooku operační středisko slovenské záchranné služby; původně informovalo o čtyřech mrtvých. Mluvčí slovenského národního vlakové dopravce ZSSK Dominik Drevický ČTK dříve řekl, že žádná z obětí necestovala vlakem.

soud

Panamský soud zprostil viny obviněné ve skandálu Panama Papers,

Panamský soud překvapivě zprostil viny všech 28 lidí obžalovaných z praní špinavých peněz v případech souvisejících s kauzami takzvaných Panamských dokumentů (Panama Papers). Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na soud ve městě Panama.

ukrajina

Česko nakoupí pro Ukrajinu munici za 865 milionů,

Česká republika poskytne v rámci iniciativy dodávek munice pro Ukrajinu částku 865 milionů korun. Do projektu se zapojilo 18 zemí, přičemž 15 z nich se zavázalo poskytnout finanční prostředky. Ve čtvrtek to oznámili premiér Petr Fiala (ODS) a ministryně obrany Jana Černochová (ODS).

vlak

Vlak v Nymburce projel za návěstidlo stůj, hned poté zastavil,

Nymburk - Vlak na nymburském hlavním nádraží dnes odpoledne projel návěstidlo stůj, hned poté zastavil. Nemělo to žádné další následky. Provoz na trati stál zhruba tři hodiny. Nikdo se nezranil. Událost…

zemřít

Na slovenském přejezdu se srazil český vlak s autobusem, čtyři lidé zemřeli,

Nehoda se stala na železničním přejezdu nedaleko Nových Zámků.

žena

Žena se přiznala k vraždě přítele, opilá ho dvakrát bodla,

K vraždě svého přítele se podle zjištění Novinek přiznala dvaačtyřicetiletá žena ze Zlínska. Útočnice muži zasadila dvě bodné rány nožem do horní poloviny těla. Stalo se tak pod vlivem alkoholu. Hrozí jí až osmnáct let vězení.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.