Week 28 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Most Relevant News for Each Tag

auto

Auto po nehodě na D1 skončilo na střeše. Na místě přistál vrtulník záchranářů,

Osobní auto bouralo druhou červencovou neděli krátce před půl jednou odpoledne na dálnici D1 nedaleko Velkého Meziříčí. Na místě zasahovali záchranáři i vrtulník. Místo bylo kvůli jeho přistání na několik minut neprůjezdné. Zranili se dva lidé.

bouřka

Česko ve středu zasáhnou velmi silné bouřky. Teploty místy překročí 34 stupňů,

Bouřky, které ve středu zasáhnou Česko, budou velmi silné. Doprovodí je přívalové srážky, při kterých ojediněle může v úhrnu napršet kolem 50 milimetrů, silný vítr a krupobití. Slábnout budou postupně od západu. Středa navíc zůstane stejně jako úterý tropická, přičemž v Polabí, na jižní a střední Moravě a na Ostravsku teploty překročí i 34 stupňů, hlásí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

dům

Ve Frýdku-Místku hořel v noci byt. Evakuovat se muselo jedenáct lidí,

Pět jednotek hasičů muselo v noci z neděle na pondělí zasahovat u požáru v bytovém domě ve Frýdku-Místku. Hasiči společně s policisty evakuovali z objektu jedenáct lidí.

finále

Španělsko - Anglie. Finále Eura, Angličané hrají o první titul znovu po třech letech,

Sledujte on-line přenos z finále fotbalového mistrovství Evropy v Německu mezi Španělskem a Anglií.

francie

V katedrále v Rouenu na severu Francie hoří, hasiči dostali požár pod kontrolu,

V katedrále v Rouenu na severu Francie dnes vypukl požár, hoří jedna z věží. Po asi 90 minutách se ale hasičům podařilo dostat plameny pod kontrolu. Na sociální síti vznik požáru oznámil starosta města Nicolas Mayer-Rossignol. Rozsah škod i příčina se zjišťují. Všichni přítomní se z katedrály bezpečně evakuovali.

hasič

U Olomouce hořelo v bytovém domě. Jeden člověk skončil v nemocnici,

Pět hasičských jednotek zasahovalo v neděli odpoledne v Příkazech u Olomouce, kde hořelo v prvním patře bytového domu. Požár se podařilo hasičům dostat rychle pod kontrolu, přesto skončila jedna osoba v nemocnici.

krejčík

Krejčíková zabojuje o první wimbledonský titul ve dvouhře,

Londýn - Tenistka Barbora Krejčíková zabojuje v sobotu o první wimbledonský titul ve dvouhře a druhý na grandslamech. Osmadvacetiletá česká hráčka narazí ve finále na travnatém centrkurtu v All England…

milión

EK vyčlenila na pomoc českým ovocnářům přes 370 milionů korun,

Evropská komise uvolní 77 milionů eur (přes 1,9 miliardy korun) na podporu zemědělců pěstujících ovoce, zeleninu a víno v Česku a v dalších zemích. Pro tuzemské pěstitele ovoce vyčlení 15 milionů eur (asi 378 milionů korun), uvedl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL). Další peníze poskytne Česko z národních zdrojů. Podle ministra jsou největší škody v ovocnářství. Informoval, že kompenzace se budou týkat zemědělců, u kterých byla škoda na více než polovině úrody.

moci

Politologové: Útok na Trumpa mu může pomoci ve volbách a posílit jeho šance,

Praha - Sobotní útok na amerického prezidentského kandidáta a bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa mu může pomoci v letošních prezidentských volbách a může posílit jeho šance na znovuzvolení. Shodli…

muž

Muž v parku vytáhl nůž na skupinku lidí s dětmi, pak vyhrožoval policistům,

Skupinku návštěvníků parku s dětmi ohrožoval nožem v Praze 7 opilý muž. Vadila mu jejich etnická příslušnost. Ozbrojeného útočníka policisté na místě zadrželi, byl pod vlivem alkoholu. Případem se již zabývá státní zastupitelství.

nato

Válka na Ukrajině je pro NATO velká zkouška, řekl Stoltenberg,

Od summitu Severoatlantické aliance, který se do čtvrtka koná ve Washingtonu, očekává generální tajemník NATO Jens Stoltenberg shodu na robustním balíku pomoci pro Ukrajinu. Zahrnovat by měl například bilaterální dohody mezi některými členskými státy a zemí, která čelí ruské invazi, či oznámení dodávek vojenského materiálu Kyjevu. Stoltenberg to řekl při příchodu na středeční jednání summitu. Prezident Pavel před začátkem summitu uvedl, že na zásadních otázkách panuje mezi členskými státy shoda. Vstup Ukrajiny do Aliance označil za nezvratný.

nemocnice

Útok na dětskou nemocnici v Kyjevě připravila Británie nebo některý ze spojenců Ukrajiny, tvrdí ruští propagandisté,

Ruští propagandisté zpochybňují útok na největší ukrajinskou dětskou nemocnici Ohmatdyt. Útok byl „provokací zosnovanou Ukrajinou, Británií nebo některým z jejích dalších spojenců“, prohlásil bývalý ukrajinský poslanec Spiridon Kilinkarov v pořadu Večer s Vladimirem Solovjovem na televizním kanálu Rossija 1.

prezident

„Je to muž míru.“ Orbán vkládá naděje do znovuzvolení Trumpa,

Maďarský premiér Viktor Orbán doufá ve znovuzvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem. Podle Orbána pomůže Trump ukončit válku na Ukrajině.

soud

Soud v USA kvůli pochybení při práci s důkazy zamítl obžalobu proti Baldwinovi,

Baldwin po verdiktu objal svou manželku Hilarii a jeho sestra Elizabeth Keuchlerová se rozplakala.

summit

Rusko by mělo usilovat o to, aby Ukrajina a NATO zmizely, prohlásil Medvěděv,

Rusko by mělo usilovat o to, aby Ukrajina a Severoatlantická aliance zmizely, uvedl ve čtvrtek bývalý ruský prezident Dmitrij Medvěděv. Reagoval tak na příslib summitu NATO ve Washingtonu udělit Ukrajině v budoucnu členství v Alianci.

tour

ONLINE: Královská etapa Tour. Pyreneje hostí další bitvu, zaútočí i Vingegaard?,

Sobotní etapa nadělala rozdíly, nedělní ukáže, jak největší favorité regenerují. Cyklisty na Tour de France před dnem volna čeká papírově nejtěžší zkouška 111. ročníku závodu. V Pyrenejích nastoupají dalších 4 800 výškových metrů se závěrečným mimořádným výšlapem Plateau de Beille. Co patnáctá etapa udělá s celkovým pořadím? Sledujte v online reportáži.

ukrajina

NATO stojí za Ukrajinou. Dáme jí, co jen potřebuje, řekl Pavel po summitu,

Až na jednu výjimku se všechny státy na summitu Severoatlantické aliance (NATO) jednoznačně postavily za to, že Ukrajině je třeba dát to, co potřebuje k obraně. Na páteční závěrečné tiskové konferenci po jednání lídru členských států aliance to řekl český prezident Petr Pavel.

volba

Výsledky voleb? Mnoha lidem se ulevilo, říká opora Francie,

Dvě minuty. Tak krátkou dobu trvalo francouzským novinářům na tiskové konferenci před úterním semifinále fotbalového Eura, než téma z duelu Francie se Španěly stočili na domácí politiku. Hned druhá otázka na záložníka Adriena Rabiota se týkala čerstvých výsledků francouzských parlamentních voleb. „Těžké soudit, co bude. Ale mnoha lidem se ulevilo,“ reagoval vytáhlý středopolař.

wimbledon

Krejčíková bydlí během Wimbledonu u anglické rodiny, relaxuje u lega,

Londýn - K úspěchu tenistky Barbory Krejčíkové ve Wimbledonu pomohlo i příjemné zázemí. Spolu s trenérským týmem bydlí v Londýně v soukromí u místní rodiny, s níž je v kontaktu už řadu let. Novinářům…

zemřít

Zemřela americká herečka Shannen Dohertyová, Brenda z Beverly Hills 90210,

Po téměř deseti letech boje s rakovinou v sobotu zemřela americká herečka Shannen Dohertyová, bylo jí 53 let. Dnes o tom s odkazem na její blízké informovala americká média. Dohertyovou proslavila role Brendy Walshové v seriálu Beverly Hills 90210, který byl v 90. letech velmi oblíbený také v Česku.

útok

Útok na dětskou nemocnici v Kyjevě připravila Británie nebo některý ze spojenců Ukrajiny, tvrdí ruští propagandisté,

Ruští propagandisté zpochybňují útok na největší ukrajinskou dětskou nemocnici Ohmatdyt. Útok byl „provokací zosnovanou Ukrajinou, Británií nebo některým z jejích dalších spojenců“, prohlásil bývalý ukrajinský poslanec Spiridon Kilinkarov v pořadu Večer s Vladimirem Solovjovem na televizním kanálu Rossija 1.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.