Week 29 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Most Relevant News for Each Tag

americký

Soudkyně smetla ze stolu obžalobu Trumpa v kauze přechovávání dokumentů,

Soudkyně v americkém státě Florida dnes zamítla obžalobu, v níž prokurátoři viní exprezidenta Donalda Trumpa z nelegálního nakládání s citlivými vládními dokumenty. Informují o tom americká média, podle nichž soudkyně Aileen Cannonová v “zarážejícím” verdiktu rozhodla, že zvláštní vyšetřovatel Jack Smith pověřený daným případem byl jmenován nezákonně. Podle agentury Reuters se prokuratura pravděpodobně odvolá.

biden

Byla to největší čest v životě. Jak Biden oznámil, že odstupuje z bitvy o Bílý dům,

“Věřím, že je v nejlepším zájmu mé strany a země, abych ustoupil,” napsal v prohlášení Joe Biden.

dům

Při požáru v bytovém domě v Nice zemřelo v noci sedm lidí. Mezi nimi i tři děti,

Sedm lidí, včetně tří malých dětí, zemřelo v noci na dnešek v Nice na jihu Francie při požáru v sedmém patře bytového domu. Jeden člověk bojuje o život, další dva jsou zranění, uvedla na svém webu stanice BFM TV.

letiště

Svět se vzpamatovává z globálního výpadku. Pražské letiště funguje normálně,

Podniky a služby po celém světě se postupně vzpamatovávají z globálního výpadku IT systémů, který je postihl ve čtvrtek a především v pátek. V některých odvětvích však problémy přetrvávají, napsal dnes web BBC News. Výpadek, který způsobila nepovedená aktualizace softwaru od firmy CrowdStrike, vyvolal výrazné potíže v letecké dopravě, platebních systémech či ve zdravotnictví. Výpadek postihl i Česko. S problémy se potýkalo například pražské letiště, lékárny BENU a pojišťovny Generali a Allianz.

liga

Fotbalisté Sparty se ve 2. předkole Ligy mistrů utkají s irským Shamrockem,

Praha - Fotbalisté pražské Sparty se ve 2. předkole Ligy mistrů utkají s irským Shamrockem, který na úvod kvalifikace po domácím vítězství 2:1 vyřadil Víkingur Reykjavík. Český šampion začne dvojzápas…

miliarda

Obrana nakoupí munici pro vrtulníky za 3,74 miliardy,

Ministerstvo obrany nakoupí munici pro americké vrtulníky systému H-1 za 3,74 miliardy korun bez DPH, mezi lety 2025 až 2031 ji dodá česká firma STV Group. O zakázce ministryně obrany Jana Černochová (ODS) informovala vládu. Česko v roce 2019 nakoupilo celkem dvanáct vrtulníků americké firmy Bell za 14,6 miliardy korun bez DPH. Vláda dále ve středu rozhodla například o navýšení humanitárních dávek pro uprchlické domácnosti.

milión

Miliardy pro mladou hvězdu NBA. Pivot Mobley prodloužil s Clevelandem,

Pivot Evan Mobley se dohodl na lukrativní pětileté smlouvě s Clevelandem. Třiadvacetiletý americký basketbalista si díky kontraktu vydělá 224 milionů dolarů (5,2 miliardy korun). Podle ESPN mu smlouva za určitých okolností může vynést až 269 milionů dolarů (6,2 miliardy korun).

moci

Česko čeká týden s tropickými teplotami, bouřky budou ojedinělé,

Česko má před sebou tropický týden. Teploty se téměř každý den mohou dostat nad 30 stupňů Celsia. Bouřky budou tentokrát spíše ojedinělé. Více pršet může až o víkendu, v jehož závěru se také má mírně ochladit. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

most

U jezera Most už stojí Eiffelovka, dominanta Olympijského festivalu,

Unikátní replika Eiffelovy věže stojí od sobotního odpoledne u jezera Most. Více jak dvanáctimetrová napodobenina ikonické věže vznikla speciálním 3D tiskem a skládá se z bezmála 1600 dílů. Bude dominantou Olympijského festivalu, který se v areálu u jezera bude konat během blížících se olympijských her v Paříži.

muž

Jihočeská policie vyšetřuje vraždy na Písecku a v Č. Budějovicích,

České Budějovice - Jihočeská policie vyšetřuje dvě vraždy. V pondělí násilně zemřela na Písecku žena, ve středu v Českých Budějovicích muž. Případy spolu nesouvisí. Podezřelé z vražd policie zadržela,…

olympijský

České olympijské kolekci se doma smáli, ve světě slaví úspěch,

Organizátoři olympijských her v Paříži vybrali českou kolekci jako jednu ze sedmi, které vyzdvihují na svém Instagramu.

ostrava

Čtvrtým a posledním dnem v Ostravě pokračuje festival Colours of Ostrava,

Ostrava - Čtvrtým a zároveň posledním dnem dnes v Ostravě pokračuje festival Colours of Ostrava. Vystoupit má například James Blake z Velké Británie či švédská popová zpěvačka Zara Larssonová. Představí…

paříž

V německé nominaci na olympijské hry v Paříži je 427 sportovců,

V německé nominaci na olympijské hry je 427 sportovců, z toho 216 mužů a 211 žen, plus dalších 44 náhradníků. Němci budou mít v Paříži zastoupení v devíti kolektivních soutěžích, což je nejvíce v historii. Před třemi lety v Tokiu bylo v německé výpravě o sedm jmen více.

policie

Česká policie zadržela hledaného Nizozemce, v Rakousku vyloupil tři bankomaty,

V souvislosti s vyšetřováním tří loupežných útoků na bankomaty na severu Rakouska zadržela policie v Česku jednoho podezřelého. Našla ho v kempu na Klatovsku.

požár

Požár pneumatik se rozšířil na okolní budovy, kvůli vedru hasiči kolabují,

V Postřekově na Domažlicku hoří pneumatiky, požár se rozšířil i na okolní budovy a rodinný dům. Ve vysokých teplotách kolabují zasahující hasiči.

prezident

Biden vyzval k uklidnění, slušnosti a férové hře v politice,

Americký prezident Joe Biden den po pokusu o vraždu bývalého prezidenta Donalda Trumpa vystoupil v televizi s proslovem z prezidentské pracovny v Bílém domě. V projevu v noci na pondělí vyzval k uklidnění na politické scéně a odmítl násilí v politice, která se podle něj nesmí stát bojištěm.

soud

Krajský soud zamítl návrh na obnovu řízení v případu vraždy seniora na Zlínsku,

Krajský soud ve Zlíně dnes zamítl návrh na obnovu řízení v případu brutální vraždy seniora ve Slopném na Zlínsku z roku 2011. V minulosti za ni byli odsouzeni Maroš Straňák ze Slovenska a Čech David Šimon, odpykávají si tresty 24,5 a 20,5 roku vězení. Návrh na obnovu řízení podali oba.

tour

Campenaerts se v 18. etapě po úniku dočkal prvního vítězství na Tour de France,

Belgický cyklista Victor Campenaerts po úniku trojice jezdců vyhrál v Alpách 18. etapu Tour de France a připsal si první úspěch v závodě v kariéře.

trump

Trump přijal republikánskou nominaci do voleb,

Bývalý americký prezident Donald Trump v závěru čtyřdenního sjezdu Republikánské strany přijal nominaci do listopadových prezidentských voleb. V úvodu svého projevu ve čtvrtek večer (pátek ráno SELČ) vyzval ke sjednocení své strany i celé země a uvedl, že chce být prezidentem všech Američanů. Informovaly o tom světové tiskové agentury.

trumpa

Harrisová uvedla, že chce být prezidentkou a porazit Trumpa,

Washington - Americká viceprezidentka Kamala Harrisová podle agentur uvedla, že bude usilovat o prezidentskou nominaci Demokratické strany pro listopadové volby. Dodala, že udělá vše, co bude v jejích…

zemřít

Při požáru v bytovém domě v Nice zemřelo v noci sedm lidí. Mezi nimi i tři děti,

Sedm lidí, včetně tří malých dětí, zemřelo v noci na dnešek v Nice na jihu Francie při požáru v sedmém patře bytového domu. Jeden člověk bojuje o život, další dva jsou zranění, uvedla na svém webu stanice BFM TV.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.