Week 30 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Most Relevant News for Each Tag

americký

Šéfka Tajné služby USA rezignuje,

Šéfka Tajné služby Spojených států Kimberly Cheatleová rezignovala kvůli atentátu na bývalého prezidenta Donalda Trumpa, uvedla agentura AP s odkazem na e-mail, který Cheatleová zaslala svým podřízeným. Cheatleová v pondělí vypovídala před jedním z výborů americké Sněmovny reprezentantů, kterému řekla, že pokus o vraždu Trumpa byl za poslední desetiletí největším operačním selháním agentury, která se kromě jiného stará o bezpečnost amerického prezidenta a dalších významných osob.

auto

Nákladní auto na Břeclavsku přejelo do protisměru a slisovalo předek volkswagenu. Řidič neměl šanci přežít,

Tragicky skončila nehoda, která se stala ve středu odpoledne nedaleko Uherčic na Břeclavsku. Při střetu dvou nákladních a jednoho osobního vozu zemřel řidič osobního auta. Při vlastní nehodě ještě bourající nákladní vozidlo poškodilo další dvě auta.

evropský

Plzeň odehraje venkovní zápas Evropské ligy s Kryvbasem v Košicích,

Fotbalisté Plzně odehrají úvodní venkovní utkání 3. předkola Evropské ligy s ukrajinským Kryvbasem Kryvyj Rih 8. srpna v Košících. Západočeši o dějišti zápasu, které schválila UEFA, informovali na svém webu. Ukrajinské týmy kvůli válečnému konfliktu s Ruskem musejí hrát v pohárech domácí duely na neutrální půdě.

harrisová

Harrisová už vybrala na kampaň 100 milionů dolarů, uvedl její tým,

Washington - Americká viceprezidentka Kamala Harrisová dostala od dárců 100 milionů dolarů (přes 2,3 miliardy Kč) od nedělního oznámení, že se uchází o prezidentskou nominaci Demokratické strany. V…

hasič

Při požáru bytového domu v Jičíně zemřel člověk, dva lidé mají vážná zranění,

Jičín - Při požáru bytového domu v Jičíně zemřel jeden člověk, dva lidé utrpěli vážná zranění. Oba zraněné záchranná služba přepravila letecky do nemocnic. U požáru zasahují čtyři jednotky hasičů včetně…

hra

FOTO: Zahájení olympijských her v Paříži,

V Paříži byly v pátek večer zahájeny olympijské hry. Slavnostní zahájení provázela jako obvykle velkolepá show, tentokrát na řece Seině a s dominantou Eiffelovy věže.

koruna

Výrobci cihel a tašek Wienerbergeru loni klesl zisk o miliardu na 326 milionů,

Firmě Wienerberger, největšímu výrobci pálených cihel a střešních tašek v ČR, loni klesl zisk o miliardu na 326 milionů korun. Na výsledku se podle vedení firmy projevil útlum prací na stavebním trhu. Tržby z prodeje loni činily 2,9 miliardy korun, v roce 2022 to bylo 4,1 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

letiště

Letiště na francouzsko-švýcarském pomezí přerušilo provoz a evakuovalo cestující,

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, které leží ve Francii poblíž švýcarských a německých hranic, dnes kolem poledne asi na hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující, píše agentura AFP. Podle stanice BFM TV byla důvodem vyklizení terminálu nahlášená bomba. Letiště prohledala policie, provoz byl následně obnoven.

miliarda

Čistý zisk banky Moneta v prvním pololetí stoupl o 9,1 procenta na 2,7 mld Kč,

Čistý zisk Moneta Money Bank v prvním pololetí 2024 vzrostl meziročně o 9,1 procenta na 2,7 miliardy korun. Provozní výnosy banky stouply meziročně o šest procent na 6,2 miliardy korun. Provozní náklady zůstaly stabilní na 2,8 miliardy korun. Moneta to dnes oznámila v tiskové zprávě.

milión

Výrobci cihel a tašek Wienerbergeru loni klesl zisk o miliardu na 326 milionů,

Firmě Wienerberger, největšímu výrobci pálených cihel a střešních tašek v ČR, loni klesl zisk o miliardu na 326 milionů korun. Na výsledku se podle vedení firmy projevil útlum prací na stavebním trhu. Tržby z prodeje loni činily 2,9 miliardy korun, v roce 2022 to bylo 4,1 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

muž

Německo obvinilo tři muže ze znásilnění dvou Češek na studentské výměně,

Německé státní zastupitelství obvinilo tři muže z loňského znásilnění dvou Češek, které byly ve městě Gera na studentské výměně, uvedla stanice MDR. Muži jsou ve věku 22, 25 a 30 let, dívkám bylo v době činu 17 a 18 let. Durynská policie uvedla, že podezřelí jsou občané Sýrie.

olympijský

Jedou na mejdan, nebo na olympiádu? České oblečení vzbudilo v Paříži rozruch,

Při zahájení olympijských her v Paříži zaujalo netradiční oblečení české výpravy.

ostrava

Odboráři Liberty vyzvali insolvenčního správce, ať zastaví „tunelování firmy“,

Odbory Liberty Ostrava vyzvaly vládu, aby zvážila rizika plynoucí z chystaného propouštění. Chtějí, ať insolvenční správce zastaví „tunelování firmy“. Zaměstnancům z prvovýroby Liberty Ostrava, kteří by měli být propuštěni, pomáhají přímo v areálu firmy mobilní týmy Úřadu práce a pracovníci Moravskoslezského paktu zaměstnanosti. Liberty oznámila plán na uzavření koksovny a hromadné propouštění v úterý. Z firmy by do konce ledna mělo odejít až dva tisíce šest set zaměstnanců.

paříž

Jedou na mejdan, nebo na olympiádu? České oblečení vzbudilo v Paříži rozruch,

Při zahájení olympijských her v Paříži zaujalo netradiční oblečení české výpravy.

požár

Na dálnici D1 na Novojičínsku hoří kamion s bateriemi. Doprava stojí,

Na 318. kolometru na dálnici D1 ve směru na Olomouc hoří kamion, s požárem tu bojují čtyři jednotky hasičů.

soud

AP: Ruský soud poslal na 6,5 roku do vězení novinářku Kurmaševovou,

Ruský soud poslal na 6,5 roku do vězení rusko-americkou novinářku žijící v Česku Alsu Kurmaševovou, kterou uznal vinnou z šíření toho, co ruské úřady nazývají lživými informacemi o ruské armádě. Napsala to dnes agentura AP s odkazem na soudní záznamy a mluvčí soudu.

turnaj

První set triumf, pak kanár a skreč. Samson vzdala semifinále turnaje v Praze,

Šestnáctiletá tenistka Laura Samson si finále turnaje WTA v Praze nezahraje. Duel s Magdalenou Frechovou vzdala kvůli zranění za stavu 6:3, 0:6, 2:4.

vláda

Vláda by mohla klást větší důraz na priority mladé generace, uvedl ministr pro evropské záležitosti Dvořák,

Vláda by měla klást větší důraz na to, co je zásadní pro mladou generaci, a zabývat se tím, jestli je schopna své priority dobře komunikovat, obhajovat a nabízet. V pořadu Partie Plus v televizi CNN Prima News to dnes řekl ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN).

zemřít

Zemřel herec Jiří Žák,

Ve věku 77 let zemřel v neděli člen souboru Divadla na Vinohradech v Praze, spisovatel, moderátor a publicista Jiří Žák. Informovala o tom Jana Fikotová z nakladatelství Albatros, se kterým Žák spolupracoval více než dvacet let.

útok

Izrael pláče. Na pohřeb dětí zabitých při útoku na Madždal Šams přišly tisíce lidí,

Po útoku na Golanských výšinách začaly v Madždal Šams první pohřby a na místo dorazily tisíce truchlících.

řidič

Na dálnici D5 zemřel při jízdě v autě řidič,

Záchranáři zasahovali ve středu odpoledne na dálnici D5, kde během jízdy zkolaboval řidič osobního vozidla. Oživit se ho již nepodařilo. Událost se obešla bez nehody.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.