Week 31 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

americký

Biden navrhl reformu nejvyššího soudu, šance na schválení jsou podle médií malé,

Americký nejvyšší soud je třeba zbavit “extremismu”, omezit funkční období soudců, zavést pro ně etický kodex a navrátit veřejnosti důvěru v tuto instituci. Prohlásil to v pondělí americký prezident Joe Biden, který představil návrh rozsáhlé reformy fungování nejvyššího soudu. Šance na její prosazení je však velmi malá, protože vyžaduje změnu ústavy, již těžko schválí Kongres, píší americká média.

druhý

Jaderná elektrárna Temelín dnes v ranních hodinách odpojila na několik dní druhý blok,

Jaderná elektrárna Temelín dnes v ranních hodinách odpojila na několik dní druhý blok. Energetici při plánované odstávce upraví turbínu, aby stabilizovali její chvění. ČTK to řekl mluvčí elektrárny Marek Sviták. Druhý blok přestal vyrábět elektřinu ve 3:00.

finále

Po nezdaru na ME dálkař Juška dřel, odměnou mu je olympijské finále,

Paříž - Po nezdaru na mistrovství Evropy, kde skočil jen 772 centimetrů a nepostoupil z kvalifikace, dálkař Radek Juška mimořádně dřel s vidinou olympijských her v Paříži. Odměnou mu je finále, které…

hasič

V Mariánských Lázních se porouchala lanovka, lidem pomáhají na zem hasiči,

V Mariánských Lázních zasahují hasiči u záchrany lidí z lanovky na vrch Krakonoš, která se neplánovaně zastavila. Hasiči nasadili čtyři družstva lezců, kteří pomáhají cestujícím z gondol lanovky na zem.

hra

Výsledky her: Hvězdná Bilesová má páté zlato. Medaili už získala i KLDR,

Projděte si výsledky olympijských her v Paříži.

izrael

Bejrútem otřásl výbuch, Izrael v odvetě udeřil na velitele Hizballáhu,

Izrael v úterý vpodvečer uskutečnil vzdušný úder na jižním předměstí Bejrútu, jehož cílem byl vysoce postavený velitel libanonského hnutí Hizballáh zodpovědný za sobotní útok na Golanských výšinách. Oznámila to izraelská armáda. Podle bezpečnostního zdroje agentury Reuters je osud velitele zatím neznámý.

kolo

Tenistka Bouzková je na turnaji ve Washingtonu ve čtvrtfinále,

Washington - Tenistka Marie Bouzková porazila v druhém kole turnaje ve Washingtonu 7:5, 7:6 Američanku Taylor Townsendovou a postoupila do čtvrtfinále. O druhé semifinále v sezoně se šestadvacetiletá…

macháč

“Lepší vypadnout v prvním kole než tohle.” Pavlásek si zoufal nad čtvrtým místem,

Hořké pocity prožívali čeští tenisté Tomáš Macháč a Adam Pavlásek po prohraném zápase o olympijský bronz.

medaili

Vysoký jalovec rozezpíval Paříž. V jakém jsem městě? ptal se zblblý Macháč,

Šest tenistů. Celkem čtyři české deblové páry jsou ještě ve hře o olympijskou medaili z Paříže.

miliarda

České spořitelně v 1. pololetí stoupl čistý zisk o třetinu na 12,4 mld. Kč,

Praha - České spořitelně vzrostl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o třetinu na 12,4 miliardy korun. Provozní zisk se zvýšil o 23,9 procenta na 15,2 miliardy korun. Vyplývá to z neauditovaných…

muž

Sexuální útoky v Havířově: Policie dopadla útočníka, teď hledá další oběti,

Policie obvinila jedenačtyřicetiletého muže, který se měl dopouštět sexuálně motivovaných útoků vůči ženám v Havířově. Není ale vyloučeno, že muž se mohl dopustit dalších podobných skutků. Policie tak vyzývá ženy s touto zkušeností, aby dané činy rovněž oznámily.

olympijský

Výsledky her: Hvězdná Bilesová má páté zlato. Medaili už získala i KLDR,

Projděte si výsledky olympijských her v Paříži.

procento

Raiffeisenbank v pololetí v ČR stoupl čistý zisk o 28 procent na 3,04 mld Kč,

Raiffeisenbank v Česku v letošním prvním pololetí meziročně stoupl čistý zisk o 28,1 procenta na 3,04 miliardy korun. Aktiva banky vzrostla v tomto období o 14,6 procenta na 762 miliard korun. Banka o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě. Ostatním velkým bankám letos zisky také rostou.

semifinále

Vodní slalomářka Satková ovládla semifinále závodu kanoistek na OH v Paříži,

Paříž - Vodní slalomářka Gabriela Satková ovládla semifinále závodu kanoistek na olympijských hrách a v podvečerních finále bude bojovat o první českou medaili v Paříži. Dvaadvacetiletá Satková v areálu…

soud

Vražda ve vile, tělo do přehrady. Soud muži uložil 18 let vězení,

Za loňskou vraždu ženy ve vile v Jevanech u Prahy potrestal v pondělí středočeský krajský soud čtyřicetiletého Jakuba Kadlíčka osmnácti lety vězení. Muž, který v domě ženy spolu se svým otcem žil, se k činu přiznal. Pozůstatky mrtvé shodil do Slapské přehrady. Podle obžaloby ženu zavraždil mimo jiné proto, že chtěla oba muže ze svého domu vystěhovat. Po činu z jejích účtů podle rozsudku vybral více než jeden a půl milionu korun. Verdikt není pravomocný.

washington

Bouzková postoupila podruhé v sezoně do semifinále turnaje WTA,

Tenistka Marie Bouzková postoupila ve Washingtonu poprvé od dubna do semifinále turnaje na okruhu WTA Tour.

zemřít

V červenci zemřelo při nehodách 44 lidí, nejtragičtější byl poslední den,

Praha - Při dopravních nehodách na českých silnicích zemřelo v červenci 44 lidí, o osm více než před rokem. Od začátku letošního roku si havárie vyžádaly 254 obětí, loni ve stejném období to bylo o…

zlato

Výsledky her: Hvězdná Bilesová má páté zlato. Medaili už získala i KLDR,

Projděte si výsledky olympijských her v Paříži.

útok

NYT: Tři muži obvinění z útoků z 11. září 2001 na USA souhlasili s doznáním viny,

Tři muži obvinění ze zosnování teroristických útoků z 11. září 2001 na Spojené státy, kteří jsou ve věznici Guantánamo na Kubě, souhlasili s přiznáním viny ze spiknutí a vraždy výměnou za maximálně doživotí namísto hrozícího trestu smrti. Píše to list The New York Times (NYT), podle něhož dohodu s údajným strůjcem útoku Chálidem Šajchem Muhammadem a jeho komplici Valídem Attašem a Mustafou Ahmadem Havsávím schválila vysoce postavená představitelka Pentagonu.

řidič

Při nehodě u Jihlavy zemřel řidič auta,

Při nehodě osobního auta u obce Heroltice, která je částí Jihlavy, zemřel v sobotu v podvečer jeho řidič. Nezvládl řízení a s autem narazil do stromu, informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.