Week 33 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

bouřka

Čechy zasáhnou velmi silné bouřky, meteorologové zvýšili stupeň nebezpečí,

V Čechách mohou být v neděli bouřky velmi silné, ČHMÚ zvýšil stupeň nebezpečí na vysoký. Na Moravě a ve Slezsku ponechal varování před silnými bouřkami.

cena

Ceny v průmyslu v Česku zrychlily růst, v zemědělství zpomalily pokles,

Ceny průmyslových výrobců v Česku v červenci zrychlily meziroční růst, v zemědělství naopak zpomalily pokles. V průmyslu se zvýšily počtvrté po sobě, když stouply o 1,7 procenta. V zemědělství klesají už patnáct měsíců a v červenci se snížily o 3,7 procenta. Ceny tržních služeb pro podniky byly meziročně vyšší o 3,5 procenta, u stavebních prací se podle odhadů zvýšily o 1,8 procenta. Údaje zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ). Ceny výrobců naznačují budoucí vývoj cen pro spotřebitele.

cincinnati

Plíšková prohrála v Cincinnati s Andrejevovou a vypadla ve 2. kole,

Cincinnati - Tenistka Karolína Plíšková prohrála na turnaji v Cincinnati s Ruskou Mirrou Andrejevovou za necelou hodinu a půl 2:6, 3:6 a v generálce na US Open vypadla ve 2. kole. Na betonových turnajích…

dům

Ze střechy obchodního domu Máj zmizí dětské hřiště. Vzniklo bez povolení,

Majitel nedávno zrekonstruovaného obchodního domu Máj v Praze odstraní ze střechy budovy venkovní dětské hřiště, které tam vzniklo bez povolení. Sdělila to v pondělí mluvčí Prahy 1 Karolína Šnejdarová. Na střeše bude v souladu s původním stavebním povolením a kolaudací plocha pro parkování. Obchodní dům vlastní společnost Amadeus Real Estate.

hasič

U požáru pily na Bruntálsku zasahovali i hasiči z Polska,

Druhý stupeň poplachu musel být v noci ze čtvrtka na pátek vyhlášen v Jindřichově na Bruntálsku. Začala zde hořet pila. Oheň se snažili uhasit nejenom čeští, ale i polští hasiči.

koruna

Státní ČEPS loni vydělal 3,95 miliardy, předloni byl ve ztrátě,

Státní provozovatel energetické přenosové soustavy ČEPS v loňském roce zaznamenal čistý zisk 3,95 miliardy korun. Dostal se tak z předloňské ztráty téměř 3,2 miliardy korun. Meziročně zhruba o čtvrtinu vzrostly také celkové výnosy, a to na více než 32,16 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy ČEPS.

kurské

Ukrajina hlásí, že její síly zničily další důležitý most v ruské Kurské oblasti,

Kyjev - Ukrajinské síly operující v ruské Kurské oblasti zničily druhý důležitý most. Na platformě Telegram to napsal velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk. Zveřejnil také video, které podle…

most

Zničili jsme další důležitý most v Kurské oblasti, hlásí ukrajinská armáda,

Ukrajinské síly operující v ruské Kurské oblasti zničily druhý důležitý most. Uvedl to velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk. Zveřejnil také video, které podle něj ukazuje přesný vzdušný úder na most. Zřejmě jde o most přes řeku Sejm poblíž vesnice Zvannoje.

muž

Policie zadržela muže, který v Londýně pobodal dívku a ženu,

Britská policie zadržela jednoho muže poté, co v centru Londýna pobodal jedenáctiletou dívku a 34letou ženu. Obě oběti byly převezeny do nemocnice, doplnila. Incident se stal na turisty oblíbeném náměstí Leicester Square.

oblast

Ukrajina hlásí, že její síly zničily další důležitý most v ruské Kurské oblasti,

Kyjev - Ukrajinské síly operující v ruské Kurské oblasti zničily druhý důležitý most. Na platformě Telegram to napsal velitel ukrajinského letectva Mykola Oleščuk. Zveřejnil také video, které podle…

olympijský

Už nikdy nemusíš platit za jídlo. Jak Filipíny vítaly olympijského hrdinu,

Dvojnásobný olympijský šampion ve sportovní gymnastice Carlos Yulo se z her v Paříži vrátil domů jako hrdina. Po dnešním příletu ho přivítal prezident Ferdinand Marcos a čtyřiadvacetiletý závodník dostal dary za více než milion dolarů (přes 23 milionů korun).

plzeň

Koubek: První duel musíme vymazat z hlavy, největší chyba by byla jen něco hájit,

Plzeň - Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek před domácí odvetou 3. předkola Evropské ligy proti Kryvbasu Kryvyj Rih svým svěřencům zdůrazňuje, aby vůbec nemysleli na vítězství 2:1 z úvodního…

procento

Inflace v červenci vzrostla,

Růst spotřebitelských cen v Česku mírně zrychlil. Meziroční míra inflace v červenci dosáhla 2,2 procenta, což bylo o 0,2 procentního bodu více než v červnu. Vliv na to mělo zejména zpomalení poklesu cen potravin. V meziměsíčním srovnání ceny stouply o 0,7 procenta. Údaje v pondělí zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

slavia

Ošemetné odvety. Sparta i Slavia se mohou přiblížit Lize mistrů,

Pyšnit se dvěma celky v hlavní fázi Ligy mistrů? To by byla pro český fotbal naprostá paráda. Ale nepředbíhejme. Sparta i Slavia musí nejprve zvládnout venkovní odvetné duely třetího předkola soutěže. Letenští mají o něco těžší pozici, na hřiště rumunského FCSB vyrazili po domácí remíze 1:1. Sešívaným stačí proti Unionu Saint-Gilloise uhájit náskok po výhře 3:1 v Edenu. Textovou reportáž z obou utkání, která začínají shodně ve 20:30, můžete sledovat na Sport.cz.

soud

Soud uložil podmíněný trest ženě za týrání dětí v českobudějovické školce,

České Budějovice - Soud uložil podmíněný trest na deset měsíců s odkladem na dva roky ženě za ohrožování výchovy dětí v českobudějovické soukromé mateřské škole. Podle státní zástupkyně žena děti fyzicky…

sparta

Fotbalisté Sparty se na hřišti FCSB pokusí přejít do 4. předkola Ligy mistrů,

Bukurešť - Fotbalisty Sparty čeká v úterní odvetě 3. předkola Ligy mistrů na hřišti FCSB dosud největší výzva v sezoně. První zápas na Letné skončil 1:1, takže mírně výhodnější pozici má rumunské mužstvo….

stupeň

O víkendu se mírně ochladí, přes den bude pod 30 stupňů,

Praha - Po tropických teplotách z posledních dnů se o víkendu v Česku mírně ochladí. Denní teploty by se měly držet pod 30 stupni a bude pršet. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického…

voda

Stovky ryb na Moravské Dyji uhynuly zřejmě kvůli splaškům,

U Dačic na Jindřichohradecku na Moravské Dyji uhynuly stovky ryb. Zřejmě je otrávily splašky, které se dostaly do vody. Ryby zemřely především na dvou až třech kilometrech řeky, v nižších pasážích toku už není úhyn výrazný, řekli Lukáš Skořepa z odboru životního prostředí dačického městského úřadu a jednatel místní organizace rybářského svazu Dačice Lukáš Polena. Rybáři a hasiči se snaží vodu čeřit.

zemřít

Zemřel legendární francouzský herec Alain Delon. Bylo mu 88 let,

Zemřel legendární francouzský herec Alain Delon, bylo mu 88 let. Agentuře AFP to v neděli ve společném prohlášení sdělily jeho tři děti. Delon byl v posledních letech nemocný. Zemřel obklopen rodinou ve svém domě v Douchy asi 100 kilometrů jižně od Paříže.

útok

Útok na Kurskou oblast pomohl plánovat Západ, míní Putinův poradce Patrušev,

Do plánování ukrajinského útoku na ruskou Kurskou oblast byl přímo zapojen Západ a Severoatlantická aliance, je přesvědčen poradce ruského prezidenta Vladimira Putina Nikolaj Patrušev. Svou domněnku vyslovil v rozhovoru s listem Izvestija.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.