Week 36 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

auto

Dálnici D8 uzavřela nehoda tří aut, dvě zraněné převezli do nemocnice,

Dálnici D8 uzavřela dopoledne na 8. kilometru ve směru na Prahu nehoda tří osobních aut, dva lidé se lehce zranili. Policie dálnici na Prahu krátce po 11:30 kvůli vyšetřování nehody uzavřela, řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

cena

Salač si v Misanu dojel pro nejlepší výsledek sezony, byl sedmý,

Filip Salač obsadil sedmé místo ve Velké ceně San Marina třídy Moto2. Český jezdec si tak o tři místa vylepšil dosavadní letošní maximum.

izraelský

Rukojmí si přivezete v rakvích, pohrozili teroristé z Hamásu Izraeli,

Palestinské teroristické hnutí Hamás varovalo, že izraelští rukojmí se z Pásma Gazy vrátí v rakvích, pokud Izrael pokračovat ve vojenském tlaku. Zároveň uvedlo, že strážci rukojmích obdrželi nové pokyny ohledně toho, jak postupovat, pokud se k nim přiblíží izraelští vojáci.

koruna

Podpora za mrazy umožní ovocnářům přežít, založit úrodu a vyhnout se kácení sadů,

Podpora téměř půl miliardy korun za úrodu ovoce zničenou jarními mrazy, kterou dnes schválila vláda, umožní ovocnářům založit novou úrodu, přežít a vyhnout se kvůli ztrátám z mrazů kácení sadů. ČTK to dnes řekl předseda Ovocnářské unie ČR Martin Ludvík. Schválení programu podpory vládou uvítal. Podporu tvoří 15 milionů eur, tedy zhruba 378 milionů korun, od Evropské komise a přibližně 100 milionů korun z rozpočtu ČR. V podpoře jsou zahrnuty i peníze pro mrazy postižené ovocnářské a lesní školkaře. Škody z mrazů ovocnáři odhadli na 1,3 miliardy korun.

liga

Gruzie - Česko. Češi vstoupí do Ligy národů s Čvančarou nebo Rynešem,

Sledujte on-line přenos z utkání fotbalové Ligy národů mezi Gruzií a Českem.

miliarda

Platby za státní pojištěnce se příští rok zvýší, rozhodla vláda,

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) se na svém středečním jednání shodla na navýšení plateb pro příští rok za státní pojištěnce na 154,6 miliard korun, meziročně o 3,1 miliardy korun víc.

ministr

Ukrajinský parlament přijal demisi ministra zahraničí Kuleby,

Ukrajinský parlament ve čtvrtek přijal demisi ministra zahraničí Dmytra Kuleby, který dal ve středu svou funkci k dispozici. Informovala o tom agentura Reuters. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ohlásil rozsáhlou obměnu vládního kabinetu, kterou zdůvodnil tím, že země potřebuje novou energii.

mistr

Do hokejové Ligy mistrů dnes vstoupí také šampioni z Třince,

Lausanne - Po Pardubicích a Spartě vstoupí do hokejové Ligy mistrů také čeští šampioni z Třince. Oceláři dnes nastoupí na ledě švýcarského celku Lausanne HC, zápas začne v 18:00. Ve čtvrtek Pardubice…

muž

Policie našla muže podezřelého z obtěžování dívek v Praze. Nechtěl ublížit, ukázaly výslechy,

Policie vypátrala muže, který byl podezřelý z toho, že v pražském obchodním centru Chodov ve čtvrtek oslovil a dotýkal se deseti dívek a jednu nezletilou se pokusil odvést. Z výslechu šestašedesátiletého turisty, který je na návštěvě Česka, i výslechu dívek ale podle policistů vyplynulo, že nebyl nebezpečný a nechtěl nikomu ublížit.

open

Muchová přehrála Brazilku a na US Open si po roce zopakuje semifinále,

Česká tenistka Karolína Muchová porazila ve čtvrtfinále US Open Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie 6:1, 6:4.

policista

Odbory mají příslib růstu platů, reagoval Rakušan na chystaný protest policistů,

Odbory dostaly příslib záruky růstu platů po další tři roky, reagoval ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) na chystaný protest policistů. S odboráři hovoří a dále bude, plánovaný protest před Úřadem vlády týden před krajskými a senátními volbami ale podle něj může vypadat jako vyjádření politického názoru. Řekl to v rozhovoru s ČTK.

procento

Maloobchodní tržby v Česku v červenci zrychlily meziroční růst na 4,5 procenta,

Maloobchodní tržby v Česku v červenci dál zrychlily růst. Stouply meziročně o 4,5 procenta po revidovaném růstu o 3,7 procenta v červnu. Zvýšily se tak poosmé po sobě, vzhůru šel prodej nepotravinářského zboží, potravin i pohonných hmot. Proti červnu tržby obchodníků bez započtení prodejů a oprav motorových vozidel vzrostly o 0,7 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

soud

Řidička srazila ženu na elektrokole. Po trestu si stěžovala na odfláknuté vyšetřování, ale nepochodila,

Až k Ústavnímu soudu dohnala svůj případ žena, která nezvládla předjíždění, zařadila se ke kraji silnice příliš rychle a srazila přitom ženu na elektrokole. Justice jí potrestala podmínkou, žena ale vinu odmítala s tím, že policie neprovedla chemickou analýzu oděrek na autě. U Ústavního soudu nepochodila.

trest

Hradecký soud uložil všem ze skupiny převaděčů tresty vězení, nejvíc na 5,5 roku,

Krajský soud v Hradci Králové dnes v kauze organizování nelegální migrace z Turecka do Česka, případně dalších zemí EU, potrestal všech 14 obžalovaných cizinců nepodmíněnými tresty a většinu z nich i peněžitými. Nejvyšší trest, pět a půl roku vězení, dostal jeden z nich. Ostatní vyslechli tříletý trest odnětí svobody. Devět obžalovaných dostalo peněžitý trest, a to od tří milionů korun do 300.000 korun. Zbývající vyslechli trest vyhoštění na dobu neurčitou.

us

Muchová přehrála Brazilku a na US Open si po roce zopakuje semifinále,

Česká tenistka Karolína Muchová porazila ve čtvrtfinále US Open Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie 6:1, 6:4.

vláda

Platby za státní pojištěnce se příští rok zvýší, rozhodla vláda,

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) se na svém středečním jednání shodla na navýšení plateb pro příští rok za státní pojištěnce na 154,6 miliard korun, meziročně o 3,1 miliardy korun víc.

volba

AfD slaví. V Durynsku zemské volby vyhrála, v Sasku je těsně druhá,

Zatímco AfD slaví, pro strany celoněmecké vládní koalice kancléře Olafa Scholze skončily volby debaklem.

zemřít

Při střelbě na střední škole v Georgii zemřeli nejméně čtyři lidé,

Při dnešní střelbě ve střední škole v americkém státě Georgia zemřeli nejméně čtyři lidé a nejméně devět dalších osob utrpělo zranění. Informovala o tom policie tohoto státu na jihovýchodě USA. Policisté zadrželi pravděpodobného střelce. Podle televizní stanice CNN jde o 14letého mladíka.

útok

Ruský útok v Poltavě zabil 41 lidí a více než 180 osob zranil, sdělil Zelenskyj,

Kyjev - Ruský vzdušný útok na ukrajinské město Poltava dnes podle předběžných zpráv zabil 41 lidí a více než 180 dalších zranil, uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Dvojice balistických…

škola

Na základní škole v Domažlicích zranila žákyně dvě děti nožem,

Domažlice - Na základní škole v Domažlicích dnes jedna z žákyň údajně zaútočila nožem na své spolužáky. Zraněné byly dvě děti, informovala policie na síti X. Podezřelou policie záhy zadržela. Ujistila…

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.