Week 39 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

bartoš

Bartoš: Mé odvolání přišlo v době, kdy se stavební řízení posouvá kupředu,

Praha - Končící vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) uvedl, že jeho odvolání z ministerstva pro místní rozvoj (MMR) nastalo ve chvíli, kdy se digitalizované stavební řízení posouvalo kupředu. V dnešním…

dům

Hubáčkův montovaný dům předběhl dobu, domácnost architekta Ještědu lidi fascinuje,

V šedesátých letech minulého století mohl odstartovat revoluci v dostupném rodinném bydlení. Montovaný dům navržený slavným architektem Karlem Hubáčkem ale předběhl svou dobu. Atypická budova, jež se po letech opět otevřela veřejnosti, nepřestává návštěvníky fascinovat.

fiala

Piráti oznámí, co udělají po vyhazovu jejich šéfa Bartoše z vlády,

Vedení Pirátů oznámí, jak bude strana postupovat poté, co premiér a šéf ODS Petr Fiala oznámil, že navrhne odvolání vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše kvůli nezdařené digitalizaci stavebního řízení. Fiala řekl, že to ze strany ODS neznamená vypovězení koaliční smlouvy. Piráti vzápětí začali hlasovat o odchodu z vlády.

hnutý

Ve Zlínském kraji se rýsuje koalice, v radě s ANO zřejmě usednou Starostové,

Budoucí vedení Zlínského kraje má jasnější obrysy. Starostové a nezávislí redakci iDNES.cz potvrdili, že dostali nabídku ke spolupráci od vítězného hnutí ANO. V opozici by tak zůstali zástupci ODS i K21 (koalice lidovců a hnutí Zlín 21), o nichž se původně do krajské rady také uvažovalo.

izrael

Situace v Libanonu je podle Francie extrémně vážná, spojenci Hizballáhu truchlí,

Situace v Libanonu je extrémně vážná, prohlásil dnes francouzský premiér Michel Barnier poté, co izraelská armáda informovala, že zabila vůdce libanonského hnutí Hizballáh Hasana Nasralláha. Hizballáh smrt svého představitele potvrdil. Podle Itálie je nutné obnovit diplomatická jednání. Palestinské teroristické hnutí Hamás kritizovalo Izrael za teroristický úder proti Libanonu, zatímco Irák vyhlásil kvůli Nasralláhovi třídenní smutek. Turecko v souvislosti s izraelskými údery mluví o genocidě.

kraj

ANO jde v Olomouckém kraji do koalice s kvartetem vedeným SPD,

Na vzniku koalice se v Olomouckém kraji dohodlo hnutí ANO s volebním uskupením SPD, Trikolora, PRO a Svobodní. Informoval o tom v sobotu v Prostějově volební lídr ANO, poslanec Ladislav Okleštěk, který by se měl stát novým hejtmanem. V pětapadesátičlenném zastupitelstvu kraje bude mít tato dvojkoalice většinu, 31 hlasů.

miliarda

Stanjura: Škody na majetku státu z povodní budou vyšší než 30 miliard Kč,

Praha - Škody na majetku státu z povodní, které zasáhly Česko předminulý víkend, budou vyšší než 30 miliard korun. V pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi to dnes řekl ministr financí Zbyněk…

ministr

Piráti opustí vládu v úterý, oznámil Bartoš. Šalomoun a Lipavský podají demisi,

Piráti podle jejich končícího předsedy, vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše opustí vládu i koalici v úterý po jednání poslaneckého klubu, kdy také podají demisi ministři zahraničí Jan Lipavský a pro legislativu Michal Šalomoun. Bartoš to v neděli uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi.

ods

Fiala chce mít o koalici jasno do středy. Vláda má být kompletní do dvou týdnů,

Premiér Petr Fiala (ODS) chce, aby nejpozději do středy bylo úplně jasno o podobě koalice, do 14 dnů má být kabinet úplný, funkční a akceschopný. Řekl to v neděli v televizi CNN Prima News. Předseda vlády nevyloučil možnost, že by se při odchodu Pirátů z vlády zrušil post ministra pro legislativu, ministerstvo pro místní rozvoj a ministerstvo zahraničí by si mohly v takovém případě rozdělit hnutí STAN a ODS.

pavel

Pavel: Otázky o změnách ve vládě jsou po rezignaci vedení Pirátů legitimní,

New York - Otázky, zda by po rezignaci vedení Pirátů neměly následovat změny ve vládě, jsou legitimní, řekl dnes českým novinářům v New Yorku prezident Petr Pavel. Není ale ten, kdo by chtěl vládě…

pirát

Digitalizaci nezvládají i jiní ministři, nejen Bartoš, volá opozice,

Konec ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti), který pravděpodobně povede k odchodu Pirátů z vlády, premiér Petr Fiala (ODS) vysvětluje Bartošovou nezvládnutou digitalizací stavebního řízení. Podle opozice ale potíže s elektronizací má i řada dalších ministrů. Totéž tvrdí i někteří Piráti.

plzeň

Plzeň vstoupí ve Frankfurtu do Evropské ligy. Jaké jí nastaví zrcadlo?,

Fotbalisté Plzně rozehrají ve čtvrtek večer na stadionu Eintrachtu Frankfurt boje v Evropské lize, kam se kvalifikovali po sedmi letech. Jasným favoritem jsou domácí, kteří tuto soutěž vyhráli před dvěma lety a v německé lize třikrát po sobě zvítězili. Duel můžete sledovat v online reportáži od 21:00 na webu Sport.cz.

povodeň

Když se voda vrátí. Srovnání ukazuje zaplavené oblasti v roce 1997 a nyní,

Jak se s povodněmi vyrovnávají místa, kam se velká voda vrátila po 27 letech? „Nemáme vůbec nic,“ svěřila se reportérům iDNES.cz jedna z obětí povodně v Opavě. „Dal jsem výpověď v práci a z práce a pustím se do oprav,“ popisoval muž z Bruntálska. Srovnání ukazuje příběhy lidí a míst, které zasáhly povodně teď i v roce 1997.

soud

Další změna v Dozimetru, odvolací soud zrušil rozhodnutí o vyloučení soudce z kauzy,

Pražský městský soud zrušil rozhodnutí, kterým se soudce Obvodního soudu pro Prahu 9 Jakub Kriebel vyloučil z projednávání případu korupce při zadávání zakázek pražského dopravního podniku (DPP) pro podjatost. V pátek to sdělil advokát jednoho z obviněných v kauze Dozimetr Daniel Volák. Proti vyloučení soudce podal stížnost státní zástupce.

stát

V USA po hurikánu Helene pokračuje záchrana, mrtvých jsou desítky,

Na jihovýchodě Spojených států o víkendu pokračuje vyprošťování uvězněných obyvatel a začínají úklidové práce poté, co silná bouře Helene v regionu způsobila obrovské škody a zabila desítky lidí. Podle deníku The New York Times (NYT) bilance stoupla na nejméně šedesát mrtvých a nejspíše dál poroste. V kopcích státu Severní Karolína zůstali lidé po záplavách odříznutí od okolního světa.

vláda

Digitalizaci nezvládají i jiní ministři, nejen Bartoš, volá opozice,

Konec ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti), který pravděpodobně povede k odchodu Pirátů z vlády, premiér Petr Fiala (ODS) vysvětluje Bartošovou nezvládnutou digitalizací stavebního řízení. Podle opozice ale potíže s elektronizací má i řada dalších ministrů. Totéž tvrdí i někteří Piráti.

volba

Na Svitavsku svedou souboj o Senát těžké váhy, poslanec Šimek a senátor Kortyš,

Už dnes se otevřou volební místnosti pro druhé kolo senátních voleb. David Šimek a Michal Kortyš, oba z koalice SPOLU, se budou prát o senátní křeslo za Svitavsko. V senátním obvodu Chrudim zvítězí ve druhém kole voleb do Senátu politik z Havlíčkova Brodu. Buď senátor Jan Tecl z ODS, nebo Vladimír Slávka za ANO.

zemřít

Ve věku 98 let zemřela poslední lidická žena Jaroslava Skleničková,

Lidice (Kladensko) - Ve věku 98 let v pátek zemřela Jaroslava Skleničková, poslední přeživší žena lidické tragédie. Jako šestnáctiletá byla spolu s matkou, starší sestrou Miloslavou a ostatními ženami…

zápas

ONLINE: Video momenty z utkání Karlovy Vary - Vítkovice,

Hokejová Tipsport extraliga pokračuje zápasy šestého kola. Od 15:30 Karlovy Vary hostí Vítkovice. Sport.cz vám nabízí v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve video ukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu. Pustit si můžete také živý audiokomentář Českého rozhlasu.

žena

Zemřela Jaroslava Skleničková, poslední přeživší žena lidické tragédie,

Ve věku 98 let zemřela Jaroslava Skleničková, poslední přeživší žena lidické tragédie. Skleničková zemřela tiše a v péči rodiny ve svém domě v Lidicích, řekla v sobotu ČTK její dcera Jitka Pečová.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.