Week 40 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

derby

Lafata o derby: Slavia má ze Sparty strach,

Pražských derby si v dobách aktivní kariéry odehrál jedenáct. Bývalý kapitán fotbalové Sparty David Lafata se v rozhovoru pro Sport.cz rozpovídal o tom, jak podle něj dopadne nedělní souboj odvěkých rivalů na hřišti sešívaných. Klíčovou roli podle něj budou hrát emoce. „Slavia má strach,“ domnívá se někdejší skvělý kanonýr.

evropský

EK se rozhodla zažalovat Maďarsko kvůli zákonu na ochranu suverenity,

Brusel - Evropská komise se rozhodla zažalovat Maďarsko, protože se domnívá, že jeho zákon na ochranu národní suverenity porušuje právo Evropské unie. Evropská komise to dnes oznámila ve svém prohlášení….

izrael

Izrael zasáhl evakuační konvoj s raněnými. Ten byl domluvený s mírovou misí OSN,

Při izraelském útoku na jihu Libanonu zemřeli během evakuace zraněných libanonský voják a podle agentury AP i čtyři zdravotníci. Podle místního Červeného kříže šlo o konvoj, jehož pohyb byl dohodnutý s mírovou misí OSN. Agentura DPA ale uvedla, že při útoku zemřel libanonský voják a čtyři zdravotníci byli jen zraněni. Izraelská armáda dnes třetím dnem pokračovala na jihu Libanonu v pozemní operaci proti militantnímu hnutí Hizballáh a ostřelovala opět na jihu a východě Libanonu i v Bejrútu objekty spojené s Hizballáhem. Ten dnes rovněž vypálil další desítky raket na sever Izraele.

izraelský

Izrael v Libanonu zabil na 250 bojovníků Hizballáhu. Vyzval k evakuaci obcí,

Izraelská armáda v pátek oznámila, že během pozemní operace v jižním Libanonu od úterý zabila přibližně 250 bojovníků Hizballáhu. Ráno armáda vyzvala obyvatele více než 20 dalších obcí v jižním Libanonu k okamžité evakuaci, napsal na síti X mluvčí izraelské armády Avičaj Adrai, kterého citovala agentura Reuters. Izraelské síly pokračují v leteckých úderech a pozemní operaci v regionu, kde bojují s ozbrojenci šíitského militantního hnutí Hizballáh. To od pátečního rána vypálilo na Izrael desítky raket.

kraj

V Libereckém kraji vytvoří vládnoucí koalici Starostové a Spolu,

V Libereckém kraji bude v nadcházejících čtyřech letech vládnout koalice Starostů pro Liberecký kraj (SLK) a Spolu pro Liberecký kraj tvořená zástupci stran ODS, KDU-ČSL a TOP 09. Zástupci obou uskupení ve čtvrtek podepsali dohodu o společném postupu a 16. října podepíšou koaliční smlouvu.

libanon

Izrael zahájil pozemní operace na jihu Libanonu. Chce zničit pozice Hizballáhu,

Izrael v úterý v noci zahájil pozemní operaci na jihu Libanonu. Podle prohlášení izraelské armády jde o omezenou a přesně zacílenou akci ve snaze zničit působiště hnutí Hizballáh poblíž hranic, odkud ostřeluje sever Izraele. Akci podporují izraelské vzdušné síly a dělostřelectvo, uvedlo vojsko židovského státu.

miliarda

Poslanci rozhodnou o zvýšení letošního schodku rozpočtu kvůli povodním,

Poslanci se scházejí, aby rozhodli o zvýšení schodku letošního státního rozpočtu o 30 miliard korun z 252 na 282 miliard korun. Vláda potřebuje peníze na odstraňování škod po povodních, které v září postihly hlavně Moravskoslezský a Olomoucký kraj. Sněmovna bude na žádost vlády novelu rozpočtu schvalovat zrychleně, ve stavu legislativní nouze.

milión

Varaďa žádá za vyhazov z Pardubic 11,6 milionu, spor projednává krajský soud,

U Krajského soudu v Pardubicích dnes dopoledne začalo druhé kolo sporu mezi hokejovými Pardubicemi a jejich bývalým trenérem Václavem Varaďou. Kouč požaduje po Dynamu kompenzaci 11,6 milionu korun za předčasné ukončení smlouvy a omluvu v médiích. Okresní soud v Pardubicích v červnu Varaďově žalobě vyhověl.

ministr

Fiala navrhne Kulhánka na ministra pro místní rozvoj,

Premiér Petr Fiala (ODS) po schůzce s kandidátem hnutí STAN na ministra pro místní rozvoj Petrem Kulhánkem potvrdil na síti X, že končícího hejtmana Karlovarského kraje navrhne prezidentovi Petru Pavlovi ke jmenování. Nového ministra čekají podle něj tři zásadní úkoly. Za nejdůležitější pokládá předseda vlády vyřešení problémů v digitalizaci stavebního řízení a nastartování výstavby dostupného bydlení.

nhl

Slavnostní rozjezd NHL v Praze ovládlo New Jersey. Plná aréna tleskala i Jágrovi,

Hokejisté New Jersey v úvodním utkání nové sezony NHL porazili v Praze Buffalo 4:1.

pirát

Piráti schválili v hlasování vystoupení z vlády. Fiala porušil koaliční smlouvu, míní,

Pro odchod z kabinetu bylo 709 z 894 hlasujících v internetové anketě.

povodeň

ČEZ vyčíslil škody na energetických zařízeních po povodních na miliardu korun,

Praha - Nedávné povodně způsobily na distribučních zařízeních a objektech energetické skupiny ČEZ škody za zhruba miliardu korun. Voda poničila především elektrická vedení, trafostanice a rozvodny…

procento

Průzkum: Nezaměstnanost v Česku je teď podle většiny lidí přiměřená,

Nezaměstnanost v Česku je v současnosti podle naprosté většiny obyvatel země přiměřená. Myslí si to skoro dvě třetiny lidí, vyplývá z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd ČR (CVVM). Lidé se neshodnou, jestli v nejbližších letech nezaměstnanost poroste, či bude stagnovat. Podle posledních údajů Úřadu práce ČR ke konci letošního srpna činil podíl lidí bez práce v Česku 3,8 procenta, tedy stejně jako v červenci. Meziročně byla nezaměstnanost mírně vyšší, loni v srpnu činila 3,6 procenta.

soud

Provoz soudů ode dneška do středy omezí stávka justičního personálu,

Praha - Na soudech po celém Česku dnes začíná třídenní stávka zaměstnanců, kterou kvůli nízkým platům vyhlásil Odborový svaz justice. Protest fungování soudů značně omezí, mnohde se do něj zapojí většina…

sparta

Na Spartě dělají opravdu dobrou práci, hrají velmi intenzivně, řekl Hoeness,

Stuttgart - I když fotbalisté Sparty utrpěli v pátek v domácí soutěži šokující porážku 2:3 s Olomoucí, trenér Stuttgartu Sebastian Hoeness před úterním vzájemným duelem v druhém kole hlavní fáze Ligy…

vláda

Piráti schválili v hlasování vystoupení z vlády. Fiala porušil koaliční smlouvu, míní,

Pro odchod z kabinetu bylo 709 z 894 hlasujících v internetové anketě.

volba

Koalice Stačilo! podala návrh na zneplatnění volby kandidátů v Libereckém kraji,

Návrh na zneplatnění volby všech kandidátů v krajských volbách pro Liberecký kraj dnes k soudu v Liberci podala koalice Stačilo!. ČTK o tom informoval mluvčí KSČM a koalice Stačilo! Roman Roun. Této koalici ke vstupu do krajského zastupitelstva chybělo několik hlasů, stížností u soudu chce docílit přepočet hlasů.

zemřít

Zemřela legenda amerického country Kris Kristofferson, bylo mu 88 let,

Honolulu (USA) - Ve věku 88 let zemřel americký zpěvák, herec a skladatel Kris Kristofferson, který patřil k legendám americké country hudby. Poslední chvíle strávil v klidu, obklopen nejbližšími ve…

zápas

ONLINE: Video momenty z utkání Hradec Králové – Pardubice,

Čtyřmi zápasy 9. kola pokračuje v neděli hokejová Tipsport extraliga. V ČPP Aréně se odehraje východočeské derby – do Hradce Králové přijede pardubické Dynamo. Zápas začíná v 17:30. Sport.cz vám nabídne v této online reportáži nejdůležitější údaje a ve videoukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu. Pustit si můžete také živý audiokomentář Českého rozhlasu.

útok

Izrael znovu udeřil v Bejrútu, chystá odvetu za íránský útok,

Izrael v několika dnech zahájí odvetu za íránský útok, napsal ve středu s odvoláním na izraelské představitele server Axios. Izraelská armáda uvedla, že v noci na středu podnikla nové údery v okolí Bejrútu na teroristické cíle, napsala agentura Reuters. Nejmenovaný libanonský zdroj agentuře AFP potvrdil izraelský úder na jižní předměstí libanonské metropole, kde mělo mít zázemí teroristické hnutí Hizballáh.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.