Week 42 report

Heatmap of Top Tags

Heatmap of Top Tags

Last 3 Weeks Activity

Deliberately Promoted Tags 🚩

Our algorithm identified these tags as suspicious. Perhaps these terms were deliberately promoted in the media.

Nothing this week...

Most Relevant News for Each Tag

bod

Zelenskyj představil plán vítězství. Má pět bodů a tři tajné dodatky,

Ukrajinský plán vítězství má pět bodů a tři tajné dodatky, řekl ve středu v ukrajinském parlamentu prezident Volodymyr Zelenskyj, jehož citoval server RBK-Ukrajina. První bod je podle webu geopolitický, druhý a třetí vojenský, čtvrtý se týká ekonomiky a pátý je bezpečnostní. Prvním bodem je pozvání do NATO, uvedl Zelenskyj. Kyjev dále mimo jiné navrhuje rozmístit na svém území odstrašující nejaderné prostředky.

dopravní

Už to znovu nedopustím. Primátor Svoboda dal Hřibovi kvůli dopravnímu podniku nůž na krk,

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) požaduje okamžitou rezignaci všech obviněných členů vedení pražského dopravního podniku (DPP). Chce také vypsat výběrové řízení na ředitele DPP. Očekává, že odpovědný náměstek pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti), který je zároveň předsedou dozorčí rady podniku, jeho požadavky splní nejpozději do konce října.

gól

Manchester City vyhrál na hřišti Wolverhamptonu gólem v nastavení,

Fotbalisté Manchesteru City před středečním zápasem se Spartou v Lize mistrů vyhráli po obratu na hřišti předposledního Wolverhamptonu Wanderers 2:1. Vítězný gól vstřelil obránce John Stones až v páté minutě nastavení.

izraelský

Izraelské údery v Libanonu zabily šest lidí. Terčem náletů byl i Bejrút,

Izraelské vzdušné údery ve středu zabily na jihu Libanonu nejméně šest lidí, včetně starosty města Nabatíja. Zasažena byla budova místní správy. S odvoláním na dva bezpečnostní zdroje o tom informovala agentura Reuters. Izraelská armáda oznámila, že v oblasti Nabatíja útočila proti cílům spojeným s hnutím Hizballáh. Izrael také podnikl nálet na sklad zbraní libanonského militantního hnutí Hizballáh v Bejrútu.

koruna

Pojišťovny vyplatily za povodně 3,3 mld. Kč, odhad škod zvedly na 18,2 mld. Kč,

Pojišťovny vyplatily za povodně, které zasáhly Česko před měsícem, přes 3,3 miliardy korun. Klienti jim nahlásili 81.800 pojistných událostí za 16,6 miliardy korun. Odhad pojištěných škod mírně zvýšily na 18,2 miliardy korun. ČTK to sdělila Česká asociace pojišťoven.

miliarda

Pojišťovny vyplatily za povodně 3,3 mld. Kč, odhad škod zvedly na 18,2 mld. Kč,

Pojišťovny vyplatily za povodně, které zasáhly Česko před měsícem, přes 3,3 miliardy korun. Klienti jim nahlásili 81.800 pojistných událostí za 16,6 miliardy korun. Odhad pojištěných škod mírně zvýšily na 18,2 miliardy korun. ČTK to sdělila Česká asociace pojišťoven.

milión

Šest tenisových hvězd zabojuje v Rijádu o rekordní prémii,

Šest tenisových hvězd bude tento týden na exhibici v Rijádu hrát o rekordní vítěznou prémii šest milionů dolarů (asi 138,8 milionu korun). Na turnaji v Rijádu se představí aktuální světová jednička Jannik Sinner, dvojka Carlos Alcaraz či vítěz rekordních 24 grandslamů Novak Djokovič. Jeden z posledních startů čeká Rafaela Nadala, jenž po sezoně ukončí kariéru. Představí se i Daniil Medveděv a Holger Rune, který bude jediným účastníkem bez grandslamové trofeje. Podle médií dostane každý za start 1,5 milionu dolarů (34,7 milionu korun).

plzeň

Proti Plzni ani nemusíte chybovat a stejně vás potrestá, uznal Chaluš,

Zápas proti Plzni Michalu Frydrychovi a Matěji Chalušovi, stoperské dvojici Baníku, zrovna nevyšel. Už v 5. minutě jim pláchnul Prince Adu a vstřelil první gól zápasu, chybu udělal Frydrych špatným odhadem centrovaného míče i při druhé trefě ghanského útočníka. Závěrečná trefa krátce po snížení Matěje Šína v úplném závěru špatný den ostravské defenzivy jen podtrhla. Na Karla Pojezného zůstali v šestnáctce hned tři protivníci a Erik Jirka si věděl rady.

podnik

Šéf pražského dopravního podniku Witowski není mezi obviněnými,

Ředitel pražského dopravního podniku (DPP) Petr Witowski nebyl po pondělním zátahu Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v sídle společnosti z ničeho obviněn, podával prý na policii pouze vysvětlení. Witowski to sdělil v úterním tiskovém prohlášení, které Novinkám poskytla mluvčí DPP Aneta Řehková.

povodeň

Na povodně půjdou ze státní kasy zatím tři miliardy,

Celkem tři miliardy korun ze státního rozpočtu uvolnila ve středu vláda na odstraňování následků zářijových povodní. Miliarda je určena na pomoc domácnostem, dvě miliardy na obnovu vodovodů, kanalizací a čističek. Peníze kabinet přesunul do rozpočtů ministerstva životního prostředí a Státního fondu životního prostředí, které je budou dále rozdělovat.

procento

STEM: ANO by jasně vyhrálo volby s 32 %, do Sněmovny by prošla KSČM,

Praha - Volby do Poslanecké sněmovny by v říjnu s náskokem vyhrálo opoziční hnutí ANO se ziskem 32,1 procenta hlasů. Druhá ODS by dostala 14,2 procenta a na třetí místo se dostalo hnutí STAN s podporou…

soud

Stížnosti na volby brzdí vznik nové vlády kraje. Čeká se, až rozhodne soud,

Karlovarský kraj stále čeká na novou vládu, kterou jako jednobarevnou sestaví samo vítězné hnutí ANO. Nejzazší termín pro ustavující jednání krajského zastupitelstva po volbách připadá na 8. listopadu. Nyní záleží na tom, do kdy plzeňský krajský soud projedná podané stížnosti na volby. Může se tedy stát, že se noví krajští zastupitelé sejdou i dříve.

ukrajina

Rusko a Ukrajina si vyměnily po 95 válečných zajatcích, uvedla Moskva,

Moskva/Kyjev - Rusko a Ukrajina si dnes vyměnily válečné zajatce, 95 ruských vojáků za 95 ukrajinských vojáků, oznámilo ruské ministerstvo obrany na sociální síti Telegram. Ukrajina se ještě nevyjádřila….

vláda

Vláda stopla vývoj digitalizace stavebního řízení. Vypíše novou zakázku,

Vláda rozhodla nepokračovat ve vývoji digitalizovaných systémů stavebního řízení spuštěných 1. července. Pracovat bude na vypsání nové zakázky. Podle návrhu novely stavebního zákona systémy ale bude možné dočasně dále využívat souběžně s těmi původními. Po jednání vlády do řekl ministr dopravy a dočasně jmenovaný koordinátor vývoje stavebního řízení Martin Kupka (ODS). Ministr pro místní rozvoj Petr Kulhánek (STAN) uvedl, že digitalizované systémy byly v některých směrech funkční, a proto je vítěz nové zakázky bude moci využít a dále na nich stavět, pokud tak uzná za vhodné.

voják

Při izraelském ostřelování na jihu Libanonu zemřeli tři libanonští vojáci,

Při izraelském ostřelování na jihu Libanonu, kde Izrael bojuje proti hnutí Hizballáh, zemřeli tři libanonští vojáci. Oznámila dnes libanonská armáda. Podle agentury AFP se tak zvýšil na osm počet libanonských vojáků zabitých od 23. září, kdy izraelská armáda výrazně zintenzivnila letecké údery proti Hizballáhu v Libanonu. Od začátku tohoto měsíce na jihu země vedou Izraelci i pozemní operaci.

volba

Volby by v září vyhrálo ANO. Vládní TOP 09 by se do Sněmovny nedostala,

Volby do Sněmovny by v září vyhrálo se ziskem 33 procent hlasů opoziční hnutí ANO. Druhá ODS by získala 11,5 procenta a třetí hnutí STAN 11 procent, vyplývá z volebního modelu agentury Median. Do Sněmovny by se podle něj dostali ještě Piráti a SPD.

zemřít

Zemřel herec Jiří Hromada,

Ve věku 66 let v úterý zemřel herec a dabér Jiří Hromada. Novinkám to potvrdil prezident Herecké asociace Ondřej Kepka.

zápas

ONLINE: Videomomenty ze zápasu Třinec – Litvínov,

Zápas 13. kola hokejové Tipsport extraligy mezi vedoucím Litvínovem a až jedenáctými obhájci titulu z Třince začíná v 17:00. Sport.cz vám nabízí v; této online reportáži nejdůležitější údaje a ve videoukázkách i všechny góly a nejzajímavější momenty zápasu. K dispozici je také živý audiokomentář od Českého rozhlasu.

řidič

Řidič autobusu oslepený sluncem sjel v plné rychlosti ze silnice, smrtelnou nehodu v Turecku zachytila kamera,

KRÁTCE: Šest mrtvých a dalších 25 zraněných si v pátek vyžádala nehoda zájezdového autobusu v Turecku v provincii Aksaray. Příčina nehody je předmětem vyšetřování, nicméně řidič Nurhan Hazer, který přežil, uvedl pro tiskovou agenturu Ihlas, že byl oslepen sluncem a v důsledku toho sjel ze silnice. Podle úřadů jeli cestující z města Balikesir do oblíbené turistické oblasti Kapadocie. Tragickou nehodu zachytila bezpečnostní kamera, videozáznam poskytla agentura Reuters.

škoda

Hasiči zvýšili odhad škody při nočním požáru pekáren v Berouně na 100 milionů Kč,

Hasiči zvýšili odhad škody, která vznikla při nočním rozsáhlém požáru pekáren v Berouně, na 100 milionů korun. Uchráněné hodnoty jsou 400 milionů Kč. Zásah odpoledne ukončili, příčinu vyšetřovatelé nadále zjišťují, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Dominik Pěnička.

How It's Made

Automatic algorithm adds appropriate tags for each news item.

When the day ends, the daily frequency of use of each tag is calculated.

The algorithm also selects tags that are present in several sources during the day, but there was no news with them on the previous day.